FC Aninoasa a câștigat și la Valea Ursului și a promovat. Bascovul a ratat revenirea în Liga 3

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 18:58 Stiri

Județul Argeș va avea în noua ediție de campionat a Ligii 3 doar două e­chipe: SCM Pitești și Atletic Bradu. Unirea Bas­cov, campioana județeană de fotbal, a ratat șansa de a promova în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, după ce a fost învin­să, sâmbătă, pe terenul de la Valea Ursului, cu 2-1 de FC Aninoa­sa, campioana județului Dâmbovița în returul meciului de baraj.

Dâmbovițenii au promovat, du­pă ce și în manșa-tur, de acum o săptămână, reușiseră să se impu­nă tot cu 2-1 pe propriul te­ren. Față de jocul de la Aninoasa, argeșenii au evoluat mult mai slab, iar scorul înregistrat sâmbătă este unul care nu lasă loc de comentarii. Prin ce a arătat în teren, Aninoasa a dovedit că este e­chi­pa mai bu­nă, care merită să joace în Liga a treia.

În prima repriză, Bascovul a irosit două mari oportunități de a deschide scorul, însă le-au irosit cu mare seninătate. Oaspeții au fost mult mai periculoși în fața porții argeșene și nu­mai intervențiile lui Șerban au fă­­cut ca Aninoasa să nu intre la pauză cu un avantaj de 2-3 goluri. Aninoasa a deschis scorul cu câteva minute înainte de finalul primei părți, iar acest gol le-a turnat plumb în picioare fotbaliștilor lui Lipa. Și partea secundă a întâlnirii a fost tot la dis­creția dâmbovițenilor, care au pus presiune pe adversar încă din primele minute.

Formația pregătită de Gâlmencea a rezolvat e­cuația calificării cu a­proximativ 20 de minute înainte de final, când Adi Matei a trimis cu capul în propria-i poartă. Oaspeții puteau face 3-0, însă Moțoi a irosit un penalti scos tot de el. Argeșenii au reușit golul de onoare cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, prin Boboacă. Tot ce au arătat jucătorii de la Unirea Bascov în teren este prea puțin pentru o echipă care avea ambiții de a ajunge în Liga a III-a, iar victoria oaspeților este pe deplin meritată.

Meciul, văzut de antrenori

Lipa: „Lipsa de experiență și-a spus cuvântul”

La finalul întâlnirii, Alin Lipa, antrenorul Unirii Bascov, era destul de dezamăgit de jocul echipei sale: „Am intrat în teren cam timorați, iar acest lucru s-a văzut. Am avut și absențe importante, care, cumulate cu lipsa de experiență, au dus la înfrângerea noastră. Linte a fost indisponibil după cartonașul roșu încasat în tur, iar eu am fost nevoit să fac impovizații. Am început cu Adi Matei, care venea doar după două antrenamente făcute, pentru că avusese niște copci la glez­nă. Cei de la Aninoasa au fost mai pregătiți și mai motivați ca noi. Promovarea lor este absolut meritată, iar scorul reflectă realitatea din teren. Dezamăgirea este destul de mare, deoarece munca noastră de un an s-a dus în două meciuri. Vom vedea ce va fi de acum încolo”.

Gâlmencea: „Am fost mai buni”

De partea cealaltă, Remus Gâlmencea era un antrenor fericit. Tehnicianul dâmbovițenilor este convins că FC Aninoasa va reprezenta bine județul și în Liga a treia. „Această promovare este rodul muncii băieților noștri. Ei merită toate felicitările! Am fost mai buni și am demonstrat-o și în tur, și în retur. În prima repriză de azi, Bascovul nu a ajuns la poarta noastră. Am avut 2-0, am ratat un penalti, puteam să ne impunem și mai clar, dar nu mai contează, important e că am promovat și vom reprezenta județul la nivel național”, a declarat, după meci, antrenorul nou-pro­movatei. 

Culisele meciului

Peste 2.000 de oameni la stadion

Pentru câteva ore, drumul spre Vâlcea a fost foarte aglomerat din cauza suporterilor care au venit să încurajeze Unirea Bascov la meciul de baraj pentru promovare în Liga a treia. Stadionul de la Valea Ursului a fost arhiplin la ora meciului, iar organizatorii au apreciat că la această întâlnire au fost peste 2.000 de oameni. Din păcate, prestația jucătorilor din teren nu s-a ridicat la așteptările suporterilor.

Spectatori cocoțați în pomi

Cum tribuna stadionului de la Valea Ursului s-a umplut cu o oră înainte de primul fluier al arbitrului, cei care nu au venit din timp la stadion au fost nevoiți să-și caute locuri de unde să urmărească partida. Dacă unii dintre ei s-au urcat în podul unei case aflate lîngă teren, alții s-au cocoțat în pomii din apropierea terenului. Sute de oameni care nu au mai avut unde să stea au preferat să se așeze în spatele gardului.

Galerie de la Aninoasa

Oaspeții au fost susținuți la Valea Ursului de o galerie de aproape 100 de persoane. Primăria de la Aninoasa le-a pus la dispoziție suporterilor două autocare cu care au făcut deplasarea. Pe tot parcursul întîlnirii, suporterii dîmbovițeni și-au încurajat favoriții și s-au comportat civilizat. La final, au sărbătorit cu jucătorii promovarea în Liga a III-a.
Au făcut o masă, după meci

La finalul meciului de la Valea Ursului, fotbaliștii și oficialii oaspeților au fost invitați de primarul Gheorghe Stancu la hanul Valea Ursului, pentru a servi masa. Edilul argeșean a ținut în acest fel să își ia revan­șa față de primarul Aninoasei, Constan­tin Marincescu, care, după jocul din tur, i-a invitat pe argeșeni la o masă și la un șpriț pe cheltuiala proprie. Cei doi edili au stat la aceeași masă, iar la final Stancu i-a urat baftă în Liga a III-a omologului său!

Primarul Stancu, dezamăgit

Înfrângerea de pe propriul teren și ratarea promovării în Liga a treia nu i-au picat bine primarului Gheorghe Stancu. La finalul întâlnirii, edilul de la Bascov s-a arătat dezamăgit de jocul echipei sale. Stancu spunea că se aștepta la altceva din partea jucătorilor lui Alin Lipa, iar în scurt timp va face o analiză asupra parcursului echipei din această ediție de cam­pionat.

UNIREA BASCOV (AG) – FC ANINOASA (DB) 1-2 (1-2 în tur)
Boboacă (88) / Moțoi (42), A. Matei (73 – autogol)

Unirea: Șerban – A. Matei (Niculcea 82), Puiu, Bursuc, Suditu (Andrei 67) – Neagu (Tănase 61), Sima, Gherase, Lipa – Cîrstea, Constantin (Boboacă 45)
Antrenor: Alin Lipa

FC Aninoasa: Bărboiu – V. Nicolae (A. Maican 86), Pahonțu, Ștefan, Tudose – Călinescu, Rusu, Gae, Diță (Constantin 45) – B. Matei, Moțoi (Vasiloiu 80)
Antrenor: Remus Gîlmencea

Stadion: Comunal (Bascov (Hanul Valea Ursului) – Argeș); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea) și Marian Truță (Sirineasa – Vâlcea); Observatori: Ștefan Poenaru și Olivian Capra (ambii din București).

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 18:58 Stiri
Pe aceeași temă