CS Podari s-a răzgândit asupra deciziei de retragere. Distanța dintre Chindia și CS Afumați revine la diferența dată de rezultatele de pe teren

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 12:48 Stiri

Anunțata retragere a echipei CS Podari din campionatul Ligii a 3-a nu se va mai produce. Joia trecută, conducătorii clubului doljean trimiteau o adresă către Federația Română de Fotbal prin care își anunțau abandonul, însă aceștia au revenit asupra deciziei și, la începutul acestei săptămâni, au hotărât să facă demersurile oficiale pentru a fi reprimiți în campionat. Au plătit taxa pentru reînscriere către FRF, iar sâmbătă au fost programați în campionat. Totul a fost posibil pentru că oltenii nu acumulaseră două neprezentări / înfrângeri la „masa verde”. Până la finalul sezonului mai sunt de disputat patru etape, iar modificările din clasament nu vor mai avea loc.

Abandonul competiției Ligii 3 al echipei CS Podari a ținut doar câteva zile. Gruparea olteană a pierdut la „masa verde” întâlnirea din weekendul trecut cu Sporting Roșiori, iar pentru următoarea rundă a fost reprimită în campionat. Problemele dintre jucători, conducere și autoritățile locale au fost rezolvate, iar fotbaliștii au revenit la antrenamente.

„Conducerea a avut o discuție cu echipa, s-au înțeles, apoi am trecut la antrenament. Tot astăzi (luni – n.r.) s-a făcut adresă de reprimire în competiție către FRF, s-a plătit un timbru de 1.500 de lei și acum așteptăm răspunsul. Sper din tot sufletul ca totul să fie ok și să putem juca aceste ultime patru etape rămase. Am pierdut la masa verde meciul cu Sporting, asta e. Nu știu dacă se poate reprograma meciul, dar cei de la Roșiori, pentru că doar ce am vorbit cu președintele Gabi Vlădulescu, sunt de acord să joace cu noi, dacă regulamentul o permite. Acum trebuie să tragem tare cu Ștefăneștiul, care are o trupă puternică, a avut un parcurs bun. Din păcate, echipa mea de la victoria cu Astra nu s-a mai pregătit până astăzi, însă sper să-i aduc la un nivel fizic bun și să câștigăm cele trei puncte. Pentru jocul cu Ștefăneștiul nu avem probleme de lot, putem să contăm și pe Ionuț Șerban. El revine după o pauză de trei luni, dar sperăm să ne ajute pe acest final de campionat cu experiența și valoarea sa”, declara, pentru Gazeta de Sud, antrenorul Dragoș Bon, înainte ca decizia de reprimire să fie confirmată.

Mai apoi, marți seara, președintele executiv al echipei CS Podari, Constantin Dudan, declara că FRF i-a „reintegrat în competiție”, însă meciul cu Roșiori va fi trecut la neprezentări. „Acum am ieșit de la Comisia de Competiții a FRF și răspunsul este pozitiv. Am fost reintegrați în competiție, urmând să continuăm campionatul conform programării, cu mențiunea că meciul cu Sporting Roșiori rămâne pierdut prin neprezentare”, a spus Dudan.

Rezultate întregistrate de CS Podari în retur și meciuri rămase de disputat:

Et. 14: FCM Târgoviște – CS Podari     1-1
Et. 15: CS Podari – ACS Urban Titu     1-2
Et. 16: CS Afumați – CS Podari         0-0
Et. 17: CS Podari – Atletic Bradu     4-2
Et. 18: CS Vișina Nouă – CS Podari     2-1
Et. 19: CS Podari – SCM Argeș Pitești     3-1
Et. 20: Concordia II Chiajna – CS Podari     5-0
Et. 21: CS Podari – AFC Astra II     4-0
Et. 22: Sporting Roșiori – CS Podari   3-0 / neprezentare
Et. 23: CS Podari – CS Ștefănești
Et. 24: Inter Clinceni – CS Podari
Et. 25: CS Podari – CN Dinicu Golescu Câmpulung
Et. 26: Chindia Târgoviște – CS Podari

Clasament Seria a III-a:

1.     Chindia Târgoviște     22     16     2     4     47-16     50 pct.
2.     CS Afumați     22     13     7     2     45-18     46
3.     Concordia II Chiajna     22     11     4     7     41-27     37
4.     CS Ștefănești     22     10     7     5     39-28     37
5.     SCM Argeș Pitești     22     10     5     7     38-32     35
6.     ACS Urban Titu     22     10     3     9     22-27     33
7.     Sporting Roșiori     22     7     8     7     32-29     29
8.     Atletic Bradu     22     7     7     8     40-37     28
9.     Inter Clinceni     22     8     2     12     35-29     26
10.     CN Dinicu Golescu Câmpulung     22     6     8     8     23-32     26
11.     CS Vișina Nouă     22     8     2     12     31-42     26
12.     CS Podari     22     6     4     12     24-36     22
13.     FCM Târgoviște     22     5     6     11     22-45     21
14.     AFC Astra II     22     4     1     17     17-58     13

Revenirea Podariului naște contre între CS Afumați și Chindia

Retragerea echipei CS Podari producea avantaje și dezavantaje în lupta pentru promovare din Seria a III-a. CS Afumați s-ar fi apropiat la două puncte de liderul Chindia Târgoviște, iar în ultimele patru etape s-a fi dat o luptă strânsă pentru accederea în Liga 2. Cum doljenii au revenit asupra deciziei, diferența dintre primele două clasate a revenit la patru puncte (50 față de 46), astfel că au apărut tot felul de comentarii că dâmbovițenii s-ar fi implicat pentru ca CS Podari să revină asupra deciziei de abandon.

„Problema e că sunt echipe care susțin reintrarea noastră în competiție, cum este Chindia, dar și care se opun, spre exemplu CS Afumați, care, prin retragerea noastră, venea la două puncte de Târgoviște și mai erau 12 puncte în joc, spera la promovare. Fiecare își vede interesul”, a spus Dragoș Bon, antrenorul echipei CS Podari, despre această dispută între Chindia și Afumați.

Conform ilfovsport.ro, Afumațiul acuză că în spatele revenirii Podariului stă de fapt liderul Chindia, care încearcă să promoveze cu eforturi financiare disperate. „Avem informații clare că șefii din Chindia i-au contactat pe cei de la Podari, că le vor plăti deplasările, baremul de arbitraj, tot ce e nevoie, doar pentru a mai sta patru etape în Liga a III-a. E un avantaj pentru Chindia, că păstrează distanța de 4 puncte. Din câte știm, Chindia nu se mai încurcă până la final, deci sunt promovați. E îngrozitor cum au ajuns la mizeria asta”, a declarat un oficial al Afumațiului.

Contactat de Liga2.ro, Daniel Neagu, președintele echipei CS Afumați, nu a vrut să intre în conflict cu oficialii Chindiei, spunând că acea declarație dată pentru IlfovSport nu a fost făcută de cineva din cadrul clubului său. „Am vorbit cu antrenorul, cu delegatul, cu toată conducerea echipei noastre și niciunul nu a spus acele lucru despre Chindia. Noi nu avem nicio opinie, nu ne interesează decizia Podariului. Dacă FRF a luat decizia de a-i reprimi în campionat, în conformitate cu legile și statutele, atunci să-i primească. Noi nu avem nimic împotrivă. Să fie respectate legile. Ne vom juca ultimele meciuri din campionat pe teren și cine e mai bun să promoveze”, a spus Daniel Neagu.

„Noi nu am dorit și nici nu dorim să intrăm în vreo polemică cu cineva. Am încercat în acest sezon să mai plătim din datoriile vechi, de unde bani să le dăm și altora!? O aberație mai mare nici că am auzit… Până la urmă, CS Afumați a făcut doar 0-0 cu Podari în retur, clasamentul e perfect corect, cu punctele de pe teren, dacă ne referim la primele două clasate. Un caz mai aparte a fost cu SCM Pitești, care a câștigat la masa verde la Șotânga, dar acolo e altă poveste”, a comentat, pentru dbsport.ro, președintele Chindiei, Marcel Ghergu. Și mai virulent a fost fostul primar al Târgoviștei, Ciprian Prisăcaru, omul care a insistat pentru cuplul Ghergu – Croitoru la conducerea Chindiei: „Oficialii de la Afumați sunt niște băieței needucați, cu fumuri de mari oameni de fotbal. Ar trebui să învețe cei de acolo că unul dintre principiile fundamentale în sport, în general, e să îți respecți adversarul. Bine, probabil că lucrurile astea se învață în timp, poate că după examenul de bacalaureat. Trist e că acești băieței ajung să fie băgați în seamă. Noi o să jucăm în Liga a II-a din toamnă, lor le urăm succes în Cupa Comunelor”.


 

Iată comunicatul transmis către FRF prin care CS Podari își anunță retragerea joia trecută:

„Subscrisa ACS Podari, cu sediul în comuna Podari, strada Stadionului nr. 1A, CUI 31461179, reprezentată legal prin Constantin Dudan, în calitate de președintele al Consiliului de Administrație vă facem cunoscut că, din motive financiare, începând din data de 30.04.2015 se retrage echipa de fotbal seniori din campionatul Ligii a III-a, seria 3. Acest lucru se întâmplă din cauza legislației proaste din domeniul sportului și a unor neconcordanțe legislative, fapt care a determinat imposibilitatea finanțării clubului atât de către autoritățile locale, cât și din mediul privat. Totodată vrem să tragem un semnal de alarmă ca oamenii de fotbal să ia atitudine și să se implice mai mult în rezolvarea unor astfel de cazuri întrucât există multe alte cluburi aflate în situația noastră din cauza legislației actuale. Dacă nu se vor lua măsuri, fotbalul profesionist încet-încet va dispărea. În situația posibilității ocupării unui loc în ediția de campionat 2015/2016 a Ligii a III-a vă rugăm să ne aveți în vedere pentru reînscrierea echipei”, se arată în adresa semnată de președintele CA al CS Podari, Constantin Dudan, către FRF.

Foto: CS Podari

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 12:48 Stiri
Pe aceeași temă