Clubul din Liga 3 care s-a mutat în altă localitate, și-a schimbat numele și visează la promovare. „Vom susține performanța”

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 14:59 Stiri
Clubul din Liga 3 care s-a mutat în altă localitate, și-a schimbat numele și visează la promovare.**

Pe lângă cele 21 de campioane județene promovate din Liga 4 sau cluburile retrogradate din Liga 2, sezonul de Liga 3, ediția 2018-2019, va avea încă un nume nou în componența sa. Rămasă fără finanțare de la autoritățile locale, FC Aninoasa a fost mutată 15 kilometri mai spre munte, la Pucioasa, acolo unde a fost adoptată de primărie. Clubul care se va numit FC Pucioasa îl va avea ca antrenor principal tot pe Cristian Bălașa, iar ca președinte tot pe Cristian Mitrea.

În Liga 3, FC Pucioasa va juca pe stadionul Dumitru „Tică” Popescu, unul care are nevoie de modernizări pentru a fi omologat pentru acest eșalon, iar finanțarea va fi asigurată de sponsori, dar și de primăria locală, care dă, pentru început, 200.000 de lei anual.

La finalul săptămânii trecute, la primăria Pucioasa a avut loc o conferință de presă în care s-a prezentat noul proiect fotbalistic. S-a vorbit inclusiv despre promovarea în Liga 2, dar și despre transformarea bazei sportive unde urmează să joace noua echipă și unde nu s-au mai desfășurat meciuri de un an.

Primarul Constantin Ana: „Vom susține performanța”

Primarul Constantin Ana e încântat că orașul Pucioasa va avea din nou o echipă la nivelul Ligii 3 și spune că mutarea de la Aninoasa e un pas înainte pentru club.

„Am demarat un parteneriat în care eu cred. Domnul Mitrea și domnul Bălașa au venit cu sufletul deschis către Pucioasa, iar autoritățile din Pucioasa sunt încântate de acest lucru. Am luat decizia ca AS Aninoasa să se transforme în AS Pucioasa, lucrurile deși pornesc de la jumătatea anului calendaristic, din punct de vedere al bugetului e mai complicat, pentru că socotelile din buget se fac din martie. Însă, voi încerca să fac o rectificare pentru a asigura susținerea echipei, pentru început 200.000 de lei anual, dar de la anul vom avea un buget mai mare, fără a afecta celelate probleme din oraș. Vom susține performanța, cred în această echipă. Primăria Pucioasa este încântată pentru că aduce fotbalul din nou în oraș. Pentru că avem un parteneriat serios, de la anul vom fi și mai prezenți în viața echipei, să aducem baza sportivă la standardele FRF-ului. Am făcut un apel ca microbiștii din oraș să vină la stadion și să participe la igienizarea bazei sportive, iar mai apoi ne vom pregăti ca până la începutul sezonului vestiarele să fie gata, să fie o tabelă electronică, terenul să fie împrejmuit, să aibă instalație de irigat, tribunele să fie în formă decentă, specatorii să nu fie în pericol. Le mulțumesc domnilor Mitrea și Bălașa pentru că s-au gândit la noi, dar și domnului Maricescu pentru că a ajutat echipa să ajungă până aici. Eu cred că venirea la Pucioasa e un pas înainte pentru această echipă”, a spus, citat de Jurnal de Dâmbovița, edilul Constantin Ana.

Mitrea: „Să promovăm în Liga a 2-a”

Președintele clubului, Cristian Mitrea, se gândește inclusiv la o promovare în Liga 2. Îi pare rău că a plecat de la Aninoasa, comună care spună că își va face o nouă echipă și o va înscrie în Liga a 6-a.

„Îi mulțumesc domnului Maricescu pentru tot ce a făcut pentru echipa de fotbal din Aninoasa. Aici sperăm să ne atingem obiectivul, să promovăm în Liga a 2-a, poate nu din primul an, să aveți răbdare cu noi. M-a durut că am plecat de la Aninoasa, dar am venit aici să facem o treabă frumoasă. Vă mulțumesc pentru că ne-ați ajutat să venim la Pucioasa. Am venit aici fără datorii, Primăria din Aninoasa a fost serioasă. Am înțeles că la Aninoasa va fi o echipă de Liga a 6-a”, a declarat Mitrea.

Bălașa așteaptă jucători de la Hagi

Cât îl privește pe antrenorul Cristian Bălașa, acesta vorbește despre condiții bune la Pucioasa, chiar dacă primarul a spus că va ridica stantardele la Liga a 3-a abia în noul an. Din vechiul lot va lua o parte dintre jucători, însă, în schimb, așteaptă întăriri de la academia lui Gheorghe Hagi.

„Mă bucur, ca antrenor, pentru că simt că aici se vrea performanță, sunt condiții. Vreau să mulțumesc domnului Maricescu, pentru că la Aninoasa am petrecut o perioadă din cariera mea, a fost un sprijin, dar acum vreau ca domnul Constantin Ana să fie lângă mine, pentru că e o provocare pentru mine să lupt pentru promovare. Sunt anumiți jucători care vor veni în echipa mea, am nevoie de timp pentru a omogeniza echipa, sunt dispus să muncesc. Eu am jucat la juniori aici, era antrenor regretatul Gogoașă, mă leagă ceva de acest oraș, vreau să aplic ce am învățat de la Gică Hagi. Mi-a promis în vizita de la Constanța că o să-mi dea cinci jucători, să vedem în ce condiții vor și ei să vină. Sper să facem o figură frumoasă și să reprezentăm Pucioasa la nivel înalt. Vor rămâne în jur de zece jucători, deocamdată în funcție de ce îmi trimite Gică Hagi, voi mai lua din foștii elevi. Voi merge pe tineret, vreau să luăm de la CSȘ doi juniori, de la Chindia trei juniori, iar de la Constanța avem pe listă cinci juniori, vom încerca să îmbinăm tineretul cu experiență. Deja sunt discuții cu jucători experimentați, Curiman, Voinea, Calofir, Lețu, dar și cu alții, deci, aici e munca mea, trebuie să-mi pun amprenta. Vreau să am un staff complet, pentru a face o echipă greu de bătut, obiectivul meu va fi promovarea”, a declarat Bălașa.

În sezonul recent, FC Aninoasa a încheiat campionatul pe locul 10 în Seria a 3-a a Ligii 3.

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 14:59 Stiri
Pe aceeași temă