Programul ultimelor etape din Liga 3 va fi schimbat din nou. Cluburile sunt revoltate că FRF a decis prelungirea cu o săptămână a sezonului și vor introducerea unei etape intermediare

Marius ANGHEL 17 May. 2016, 10:36 Liga 3
Programul ultimelor etape din Liga 3 va fi schimbat din nou.** Cluburile sunt revoltate că FRF a decis prelungirea cu o săptămână a sezonului și vor introducerea unei etape intermediare

Întrunit luni, 16 mai, la Casa Fotbalului, în prezența majorității membrilor săi, Kyros Vassaras și Ștefan Stana absentând motivat, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a adoptat mai multe decizii care au avut legătură și cu fotbalul din ligile inferioare, a 2-a și a 3-a. Pe lângă decizia de a cere lămuri suplimentare la FIFA în cazul Rapidului și a amâna decizia de a-i depuncta pe giuleșteni cu șase puncte, s-au validat hotărârile Comitetului de Urgență de săptămâna trecută, atunci când s-a amânat meciurile din campionatele Ligii 2 și 3, însă la unul dintre aceste puncte a fost și o neaprobare.

„Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 8 din 7 mai 2016, cu mențiunea că la punctul 1, alineat 2 nu se aprobă cea de-a doua frază cu privire la data desfășurării ultimei etape a Ligii a 3-a, a sunat măsura adoptată de membrii CEx.

În acel Comitet de Urgență din 7 mai, Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (vicepreședinte FRF) decidea, cu unanimitate de voturi, fără să ia în calcul dorința majorității cluburilor contactați de reprezentanții Ligii 3 în CEx, să aprobe referatul Departamentului Competiții al FRF și dispune ca jocurile amânate din Liga 3 să se desfășoare astfel: „Jocurile din cadrul Ligii a 3-a programate inițial în data de 07.05.2016 se vor disputa în data de 14 mai 2016. Programul competițional al Ligii a 3-a urmează astfel a fi devansat cu o săptămână, respectiv ultima etapă din cadrul campionatului național Liga a 3-a urmând a se desfășura în data de 4 iunie 2016.

Astfel, membrii Comitetului Executiv al FRF nu au fost de acord, în ședința de pe 16 mai, ca sezonul actual al Ligii 3 să fie devansat cu o săptămână. Motivele sunt diverse și întemeiate ca aceștia să ceară introducerea unei etape intermediare și revenirea la termenul inițial de încheiere a campionatului din Liga 3.

Revoltați că li s-a cerut părerea, iar Burleanu, Iorgulescu și Goga nu le-au respectat-o, conducătorii cluburilor din Liga 3 vor introducerea unei etape intermediare, cel mai probabil în data de 24-25 mai, pentru ca sezonul actual să se încheie la data stabilită inițial, adică pe 28 mai, nu pe 4 iunie.

Motivele acestora sunt: 

– pot rămâne fără jucători în ultima etapă, deoarece contractele cu aceștia se vor încheia pe 31 mai;
– pe 5 iunie au loc alegeri locale, iar evenimentele sportive nu au cum să fie organizate cu o zi sau două înaintea acestui eveniment major;
– unele cluburi și-au programat meciurile în așa fel încât să nu coincidă cu desfășurarea altor partide de pe același stadion. Amânarea finalului campionatului a dus la reprogramarea jocurilor cu o săptămâna mai târziu, astfel că acum sunt două evenimente ar trebui să aibă loc pe același teren la aceeași oră, lucru inposibil de realizat.

În altă ordine de idei, astăzi, 17 mai, de la ora 18:00, în Seria a IV-a a Ligii 3 are loc etapă intermediară, a 27-a a sezonului.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 17 May. 2016, 10:36 Liga 3
Pe aceeași temă