Nicolae Dică, noul antrenor al echipei SCM Pitești: „Nu am venit pentru bani, ci pentru a face performanță”. Mirel Rădoi l-ar putea urma în Liga 3, ca director sportiv

Marius ANGHEL 28 Dec. 2015, 16:49 Liga 3
Nicolae Dică, noul antrenor al echipei SCM Pitești:

Rămasă fară Constantin Schumacher, antrenor care a ajuns la un acord verbal cu Petrolul Ploiești, însă încă nu a semnat, SCM Pitești, echipă din Seria 3 a Ligii 3, a găsit repede un nou înlocuitor pentru fostul rapidist. Gruparea argeșeană îl va avea antrenor principal din 2016 pe Nicolae Dică (35 ani), fostul secund al lui Mirel Rădoi la Steaua.

Dică va fi al treilea antrenor în acest sezon al echipei finanțate de primăria Pitești, va colabora cu Alin Popescu și Cornel Cernea și va avea ca obiectiv promovarea în Liga 2. La SCM ar putea ajunge și Mirel Rădoi, ca director sportiv.

Numirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică a echipei din orașul natal a fost făcută astăzi, 28 decembrie, în cadrul ultimei conferințe de presă din 2015 a primăriei Pitești.

„Obiectivul este promovarea în Liga a II-a și, ulterior, accederea pe prima scenă fotbalistică a țării. Este păcat ca un oraș ca Piteștiul să nu aibă echipă în prima ligă! O să încercăm să preluăm și brandul FC Argeș, așa că așteptăm cât mai mulți suporteri alături de noi. Nu am venit la Pitești pentru bani, ci pentru a face performanță. Voi aduce jucători precum Cotigă, Năstăsie, Stancu, Șerban sau Ciprian Tănasă. Antrenor cu portarii va fi fostul goalkeeper de la Steaua Cornel Cernea, iar antrenor secund, Alin Popescu”, a spus, citat de epitesti.ro, Dică, care a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an și jumătate cu SCM Pitești.

Nicolae Dică și viceprimarul Cornel Ionică, prezent la conferință, au mai anunțat că este posibil ca în staff-ul lui SCM Pitești să fie cooptat și fostul director sportiv de la Steaua, Mirel Rădoi.

În acest sezon, SCM Pitești a fost antrenată până acum de Adrian Neaga și Constantin Schumacher.

După ce s-a aflat că Schumacher va pleca de la SCM Pitești, președintele de la Inter Olt, Ionuț Ivan, s-a deplasat la Pitești, unde a discutat transferul la pachet al antrenorului Dan Oprescu, alături de opt-nouă jucători. Slătinenii sunt liderii seriei a III-a, însă nu au finanțe și s-ar putea retrage din campionat în această iarnă.

SCM Pitești a terminat turul în Seria a III-a pe locul 7, cu 20 de puncte, și, ținând cont că liderul Inter Olt Slatina se desființează, este la doar șapte puncte distanță de echipa de pe locul 2, CN Dinicu Golescu Câmpulung.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2015, 16:49 Liga 3
Pe aceeași temă