„S-a rupt lanțul de iubire cu antrenorul Lincar.” Turris și-a pierdut unul dintre cei mai buni jucători din lot. Și-a reziliat contractul cu o etapă înainte de finalul turului

Turris Oltul Turnu Măgurele e pe primul loc în Seria a 3-a a Ligii 3, în grupa în care joacă și Craiova lui Mititelu și SR Brașov, cu o etapă înainte de finalul turului, însă la echipa antrenată de fostul stelist Erik Lincar nu e deloc liniște.

Experimentatul atacant Marian Constantinescu (37 de ani), cel care a tras efectiv după el echipa teleormăneană în prima parte a sezonului, a încheiat, ieri, conturile cu formația patronată de fiul lui Liviu Dragnea. Se pare că motivul principal care a dus la această despărțire a fost un scurtcircuit cu antrenorul Lincar, căruia îi era și „secund”.

„Nu plec capul în fața nimănui”

Cunoscut ca un fotbalist cu personalitate, cu un cuvânt greu de spus în vestiar, „Costică” a acceptat imediat să-și rezilieze contractul. Ruptura dintre Constantinescu și Lincar rămâne, totuși, un mister în acest moment, mai ales că atacantul acceptase să meargă la Turnu Măgurele tocmai la rugămintea antrenorului cu care, până de curând, avea o relație foarte bună.

„Este adevărat că am plecat de la Turris. Decizia a venit după unele divergențe cu antrenorul Erik Lincar. S-a rupt lanțul de iubire! Nu e momentul acum să detaliez, dar se știe că eu nu plec capul în fața nimănui. În momentul în care m-am acidentat (n.r. – ruptură musculară) eram golgheterul echipei. Acum mi-am revenit complet, am și jucat etapa trecută 30 de minute în meciul cu Sporting Roșiori, astfel că putem juca și vineri în meciul de la Sibiu cu FC Hermannstadt II. Trăim în fotbalul românesc și aici totul este posibil”, a spus, pentru Monitorul Expres, Marian Constantinescu.

„Turris și U Craiova sunt favorite la promovare”

Jucătorul brașovean consideră că lupta pentru promovare în Seria a 3-a se va da între Turris și Craiova lui Mititelu. „În acest moment Turris, și U Craiova sunt favorite la promovare. Cei de la Brașov ar rămâne în cărțile promovării dacă s-ar rezolva problemele financiare, iar Flacăra Horezu nu trebuie subestimată”, a spus atacantul, care nu ia în calcul retragerea. „Am intrat în vacanță și voi aștepta oferte. Încă mai pot, iar cifrele din acest sezon sunt de partea mea”, a încheiat atacantul de 37 de ani, care în cariera sa a jucat la FC Brașov (în trei rânduri), Juventus București (în două rânduri), Poli Timișoara, CFR Timișoara, Gloria Bistrița, Jiul Petroșani, Inter Curtea de Argeș, CS Otopeni, Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna, Academica Clinceni și Turris Turnu Măgurele.

Dacă Turris și-a pierdut unul dintre cele mai importante nume pe care le avea în lot, în schimb, Craiova lui Mititelu și-a adus în ultimele zile doi jucători cu experiență: pe mijlocașul Claudiu Codoban (30 de ani) și pe atacantul Robert Răducanu (22 de ani).

În ultima etapă a turului, Turris Oltul joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 14:00, la Rășinari, cu FC Hermannstadt 2.

„În acest moment, Brașovului îi lipsește un lider pe teren”

Culmea, Constantinescu a marcat golului victoriei celor de la Turris în derby-ul cu SR Brașov (1-0). „Pe cei de la Brașov i-am simțit crispați pe teren și cred că presiunea care apasă pe umerii lor și-a pus amprenta din plin asupra jocului. Cred că în acest moment Brașovului îi lipsește un lider în teren care să tragă echipa după el în momentele dificile. Fără falsă modestie, la Turris, eu am această calitate. Nu eu singur am decis meciul de la Brașov, ci echipa care a jucat bine pe tot parcursul meciului”, spunea Constantinescu după meciul cu echipa suporterilor brașoveni.

Meciurile din acest sezon de Liga 3 în care Marian Constantinescu a înscris pentru Turris:

Et.1: Turris Oltul Turnu Măgurele – Viitorul Domnești   7-0
Marian Constantinescu (7, 51), Alexandru Fotescu (41, 45+1, 88), Alin Pencea (62), Liviu Băjenaru (90)
Et. 2: Flacăra Moreni – Turris Oltul Turnu Măgurele    1-1
Ionuț Ilie (8) / Marian Constantinescu (65)
Et. 3: Turris Oltul Turnu Măgurele – Atletic Bradu    1-0
Marian Constantinescu (19 – pen.)
Et. 4: ACS SR Municipal Brașov – Turris Oltul Turnu Măgurele     0-1
Marian Constantinescu (65)
Et. 7: Turris Oltul Turnu Măgurele – FC Pucioasa     1-0
Marian Constantinescu (45 – pen.)

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă