VIDEO! Bârdeș, Gâlmencea și Bălașa, alături de FC Argeș

Mihai Andries 24 Jun. 2013, 12:01 Special
VIDEO! Bârdeș, Gâlmencea și Bălașa,** alături de FC Argeș

Suporterii grupării din Trivale se pre­gă­tesc de miting. Asociația Supor­te­ri­lor FC Argeș va organiza, vineri, de la ora 18.30, în Piața Milea, un miting prin ca­re să tragă un ultim semnal de alarmă cu privire la situația dezas­tru­oa­să în care se află FC Argeș. Su­por­­terii vor protesta pe traseul Piața Milea – Piața Primăriei și retur. La a­ceastă acțiune și-au anunțat prezența foștii fotbaliști ai grupării din Trivale, oa­menii de sport din județ, dar și mulți microbiști ar­ge­șeni. Printre cei care au confirmat parti­ci­pa­rea la această acțiune se numără și foștii fotbaliști dâmbovițeni, Sică Bârdeș (foto), Remus Gâl­mencea și Cristi Bălașa, cu care FC Ar­geș a evoluat, în 1998, în Cupa UEFA.

„La Pitești, m-am realizat ca om și ca fotbalist”

Sică Bârdeș, atacantul care umplea cu goluri porțile adversarilor, nu a uitat de pe­rioada petrecută la clubul din Trivale: „FC Argeș a însemnat pentru mine foarte de mult, întrucât acolo am jucat fotbal de per­formanță, sunt cinci ani din cariera mea pe care eu nu o să-i uit niciodată. sunt foarte mulțumit de ce am făcut la Pi­tești, acolo m-am realizat ca om, m-am realizat ca fotbalist. Datorită acestui club am un statut aparte aici, în Târgoviște, ca antrenor. Și acum după 20 de ani lumea mă înjură în glumă, când băteam pe Steaua, Dinamo, Rapid, și mă bucur că nu a uitat de FC Argeș. Îmi pare rău că ați venit într-un moment greu al echipei și fac și eu un apel și îi rog pe cei care pot da o mână de ajutor fotbalului piteștean să lase orgoliile și interesele și să ajute pe FC Argeș. Cum în altă parte se poate face treabă, așa se poate face și aici. Este păcat că această e­chipă, ce a dat jucători imenși, să dis­pa­ră”.

„Sunt recunoscător acestui club”

Mijlocașul Cristi Bălașa este re­cu­nos­că­tor oamenilor care l-au ajutat în pe­rioada petrecută la Pitești: „Pentru mine FC Argeș a fost a doua casă. După atâția ani, sunt cunoscut datorită acestui club. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă acum la acest club, deoarece Piteștiul a fost un centru puternic, care a dat foarte mulți fotbaliști pe plan intern și internațional. Sper ca cei care pot da o mână de ajutor să se implice și să redea Piteștiului prima scenă a fotbalului. La Pitești, au fost oa­meni deosebiți, iar aici mă refer la domnul Stroe, Sicoe, Tunaru, Vali Ilinca. Eu felicit su­porterii care organizează acest miting și sper ca toți cei care iubesc acest club să vină alături de ei, pentru că FC Argeș reprezintă un brand în fotbalul românesc. FC Argeș este una din puținele cluburi din provincie care a fost campioană de două ori. Nu vreau să se ajungă să vorbim la tre­cut de FC Argeș. Eu aștept această e­chi­pă să revină cât mai repede în prima ligă.

„Suporterii sunt singurii cărora le pasă”

Fundașul Remus Gâlmencea regretă si­­tu­ația în care a ajuns fosta sa echipă: „Sin­gurii cărora le pasă sunt suporterii. Văd că în rest pe ceilalți nu îi interesează a­ceastă e­chi­pă. Din păcate, această poli­ti­că a în­căl­cat orice fel de lucru din viața noas­tră”.

Text: Curierul Zilei

Foto și video: Sport Argeș

Mihai Andries 24 Jun. 2013, 12:01 Special
Pe aceeași temă