UTA, încotro? CE CREZI CĂ‚ SE VA ÎNTÂMPLA?

01 Feb. 2009, 03:57 Special
UTA, încotro?** CE CREZI CĂ‚ SE VA ÎNTÂMPLA?

Termenul limită fixat de către autoritățile locale de la Arad pentru finalizarea negocierilor cu misteriosul grup de finanțatori italieni, 31 ianuarie 2009, a trecut. Și nu s-a întâmplat nimic! Formația care are în palmares șase titluri de campioană și două Cupe ale României se află practic în stare de faliment, având datorii de peste un milion de euro. Cu toate că, așa cum se spune, speranța moare ultima, jucătorii au capitulat la începutul săptămânii și nu s-au mai prezentat la antrenamente, sub comanda lui Ionuț Chirilă rămânând doar o mână de juniori.

 

Fostul finanțator Nicolae Bara a făcut de curând o analiză și a tras concluzia că UTA poate ajunge în "situația grea, dar nu dezonorantă, de a juca în ligile inferioare, numai în ideea de a se continua istoria clubului, de a se continua palmaresul echipei".  Referitor la data scadentă pentru rezolvarea crizei, Bara a adăugat: "Eu știu această dată de 31 ianuarie ca o dată limită la care dacă nu se întâmplă nimic, se întâmplă ce nu ar trebui să se întâmple".

 

Pe de altă parte, tot sâmbătă, a avut loc Adunarea Generală a Suporter Club UTA, întrunită în ședință ordinară. Chiar dacă situația în care se găsește echipa nu s-a regăsit printre punctele de pe ordinea de  zi, fanii nu aveau cum să ocolească subiectul. La finalul întrunirii, președintele Sebastian Bulumac a declarat că membrii SC UTA resping orice formă de compromis, în viziunea lor existând doar două variante: ori se găsește o soluție miraculoasă, ori se va declara falimentul și clubul își va relua activitatea de la zero, înscriind echipa în campionatul județean.

 

Tocmai o minune speră să reușească antrenorul Ionuț Chirilă. Cel supranumit de fani "Napoleon" a părăsit ieri Aradul în direcția București , unde, conform spuselor sale,  urma să aibe seara o întâlnire decisivă pentru viitorul clubului. "Plec la București să mă bat pentru UTA. O să am o întalnire decisivă, iar concluziile le voi anunța cel târziu mâine (n.r. – duminică), la orele amiezii. Nu e totul pierdut, poate o sa produc o surpriză plăcută", a spus Chirilă. Un alt aspect interesant îl constituie faptul că tehnicianul anunțase de ceva vreme că, tot pe 31 ianuarie, va lua o decizie fermă, dacă va continua sau nu cu UTA.

 

Din starea de confuzie și resemnare ce domnește la Arad se poate trage concluzia că UTA este condamnată la moarte, doar că execuția se tot amână.

 

 

TU CE CREZI? MAI POATE FI SALVAT UTA?

 

 

01 Feb. 2009, 03:57 Special
Pe aceeași temă