Unde sunt speranțele Constanței…

23 Aug. 2011, 14:42 Special
Unde sunt speranțele Constanței...

Constanța a fost mereu un loc din care au fost lansați mari fotbaliști. Denis Șerban, Ianis Zicu și însuși Hagi au plecat în fotbalul mare de la Constanța. Cei care trebuiau să ducă tradiția mai departe erau Denis Alibec și Cosmin Matei.

Ambii au jucat în tricoul Farului, primul până la retorgradarea din urmă cu trei ani, când a fost vândut pentru 800 de mii de euro la Inter Milano, iar Matei a plecat la Steaua după încă un sezon petrecut alături de marinari, în eșalonul secund.

Alibec a prins doar de două ori lotul Interului pentru Serie A, el evoluând în mare parte pentru echipa de tineret a fostei campioane a Europei. Constănțeanul a trecut însă de vârsta care îi permite să joace pentru formația de tineret a italienilor astfel că, gruparea din Milano a fost nevoită să caute o altă soluție pentru Alibec. Oficialii Interului au decis în cele din urmă să îl trimită pe Alibec în Belgia. Constănțeanul nu a ajuns oriunde ci la liderul Mechelen. O mutare cât se poate de logică pentru că la Inter i-ar fi fost greu, dacă nu imposibil, să facă față concurenței cu Eto’o sau Sneijder. De acest lucru este conștient chiar Alibec. „Voi ajunge la Mechelen miercuri. Mai sunt câteva detalii de stabilit însă sunt sigur că pentru următorul an voi fi jucătorul lor. Obiectivul meu este să prind cât mai multe minute la noua mea echipă, să joc cât mai mult. La Inter nu am cum să mă impun în acest moment când la prima echipă evoluează Eto’o, Pazzani sau Sneijder. Am vorbit cu Grozavu (n.r. jucător la Standard Liege) și mi-a spus că Mechelen este o echipă foarte bună. Abia aștept să joc pentru ei”, a spus Alibec pentru ziarul belgian „Gazet van Antwerpen”.

Matei a ales calea fotbalului intern. La Steaua nu a stat prea mult, a fost în probe și la Unirea Urziceni, iar acum se află sub comanda „nașului” Șumudică. Cei doi au avut parte de un incident la primul antrenament pe care actualul tehnician al Astrei l-a avut la Farul. Șumudică l-a dat afară pe Matei încă de la prima ședință de pregătire, jucătorul fiind mai preocupat de telefon decât de indicațiile antrenorului. Matei l-a așteptat atunci pe Șumudică până la finalul ședinței de pregătire, și-a cerut scuze și a fost reprimit la pregătire de la antrenamentul următor.
Matei a fost rezervă la meciul din ultima etapă, Astra – Steaua 2-1, și a intrat în teren în minutul 58.

Articol scris de Cristian Banciu

23 Aug. 2011, 14:42 Special
Pe aceeași temă