Un județ fără echipă de fotbal în ligile naționale ar mai putea pierde o bază sportivă. Stadionul de fotbal a fost scos la licitație pentru aproape 800.000 euro

Un județ fără echipă de fotbal în ligile naționale ar mai putea pierde o bază sportivă.** Stadionul de fotbal a fost scos la licitație pentru aproape 800.000 euro

Având o capacitate de 1.500 locuri, stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, aparținând Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, societate aflată în insolvență, a fost scos la licitație, pentru a se recupera o parte dintre datoriile de zecile de milioane de euro acumulate de RAAN.

În sezonul 2011-2012, stadionul Termo a fost gazduit jocurile de Liga a 3-a ale echipei CS Termo Drobeta Turnu Severin, proaspăt promovată din campionatul județean Mehedinți. Ulterior, echipa s-a desființat.

În prezent, stadionul Termo găzduiește jocurile echipei de juniori republicani CSS Drobeta Turnu Severin, dar și pe cele ale echipei de Liga a 2-a de fotbal feminin ACS Atletic Drobeta. De altfel, ACS Atletic Drobeta este singura echipă de seniori care reprezintă județul Mehedinți în ligile naționale, indiferent că vorbim despre fotbal feminin sau masculin, handbal, baschet, volei, futsal, rugby, hochei pe gheață sau polo.

Și echipa înscrisă în Liga a 4-a Mehedinți, AS Turnu Severin, își dispută uneori partidele din campionatul județean pe stadionul Termo.

„EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) anunta scoaterea la vanzare prin procedura licitatiei publice cu strigare a Bazei sportive compusa din teren intravilan cu suprafata de 29.440 mp. pe care este amenajat un teren de fotbal cu gazon natural, tribuna si vestiar, situata in Drobeta Turnu Severin, str. N. Iorga nr. 1., pornind de la pretul de 717.816 Euro + T.V.A. Caietul  de sarcini se poate achizitiona de la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, str. Nicolae Iorga nr. 1 la pretul de 2.500 lei + TVA”, se aratată în comunicatul remis de lichidatorul judiciar.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă