Un fotbalist și-a ucis fosta iubită în curtea spitalului din oraș : „Ultima dată i-a strigat că, dacă nu mai vrea să fie cu el, nu va mai fi cu nimeni”

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Dec. 2014, 09:53 Actualizat: 31 Dec. 2014, 10:25 Special
  • Un fotbalist de la echipa de juniori a clubului Sporting Recea, grupare din liga județeană Maramureș, și-a strangulat fosta iubită pe 28 decembrie, lăsând-o fără suflare în curtea policlinicii din oraș: „I-a strigat că, dacă nu mai vrea să fie cu el, nu va mai fi cu nimeni”, a spus printre lacrimi Anca Dindiligan pentru cei de la observator.tv, o mamă rămasă fără fiica de 16 ani din cauza unui gest excesiv de gelozie al fundașului central de la Sporting Recea, Eduard Vaida (17 ani).

 

Cu doar câteva zile înainte ca anul 2014 să se încheie, familia Dindiligan din Baia Sprie, Maramureș, și-a condus pe ultimul drum fiica de 16 ani. Paula a fost găsită fără suflare în curtea policlinicii din oraș, iar principalul suspect de crimă este Eduard Vaida, fotbalist la Sporting Recea, echipă din Liga 4, cu un an mai mare decât cea care i-a fost iubită pentru aproape un an. Paula s-a despărțit de Eduard la începutul lunii septembrie, din cauza geloziei excesive a acestuia, iar de atunci ar fi început coșmarul pentru ea: „O suna tot timpul, voia să o vadă, o amenința cu bătaia”, au dezvăluit părinții îndurerați ai acesteia.

Pe 26 decembrie, Paula a fost văzută ultima oară la patinoar, alături de una dintre cele mai bune prietene. Nu a mai ajuns acasă. Eduard Vaida a fost internat în dimineața zilei de marți la un centru psihiatric, anchetatorii dorind să se asigure că a avut discernământ în momentul în care și-a pus mâinile în jurul gâtului fostei sale iubite.

„Ultima dată i-a strigat că, dacă nu mai vrea să fie el, nu va mai fi cu nimeni”, a declarat Anca Dindiligan, mama Paulei. Iar fundașul central s-a ținut de cuvânt și a comis un act barbar, când fata se afla la doar câteva minute de casa părinților, unde se simțea în siguranță și pe care refuza să o părăsească din cauza amenințărilor lui Eduard amenințărilor lui Eduard Vaida.


Paula (foto stânga) a fost ucisă de fostul iubit cu doar câteva zile înainte să sărbătorească trecerea dintre ani. Era unicul copil al familiei Dindiligan. Sursă foto: Facebook

„Era un copil fericit. Până când l-a întâlnit pe nemernicul ăla”

„Am văzut-o mai tristă, cu telefonul în mână toată ziua. El a recunoscut, a spus că nu și-a dat seama că o omoară”, povestește aceeași Anca Dindiligan. Tatăl a fost mai rezervat în declarații, vorbind despre cum nu și-a imaginat vreodată că fotbalistul îi va ucide fiica. Anul trecut, Eduard și Paula petreceau sărbătorile împreună, la familia acum îndurerată, care probabil că nu își va găsi niciodată liniștea, iar pedeapsa pe care o va primi fundașul central nu va fi niciodată suficient de mare și nici nu le va aduce fiica înapoi. „Era un copil fericit. Până când l-a întâlnit pe nemernicul ăla. Ne-au luat fericirea. Singurul copil…”, încheie mama Paulei.

Prima dragoste a fetei de 16 ani, pasionată de flaut, a fost și ultima. În urma ei, rămân lacrimi și multe întrebări la care doar anchetatorii vor răspunde în perioada următoare.

Se pare că fotbalistul celor de la Sporting Recea s-ar fi aflat sub influența alcoolului și ar fi consumat și substanțe interzise în momentul în care și-a ucis fosta iubită: „Parcă o și văd cum intră în casă. O aștept, vreau să vină. Nu pot să mă uit doar la pozele ei”, a izbucnit și tatăl pentru observator.tv.


Din descrierile celor apropiați, Paula, în vârstă de doar 16 ani, ar fi fost sufletul grupului de prieteni, dar în ultima perioadă a fost vizibil afectată de amenințările fostului ei iubit. Sursă foto: Facebook

Pe pagina de Facebook a Paulei, prietenii și-au arătat dezamăgirea legată de dispariția prematură a acesteia, postând sute de mesaje în memoria ei: „Condamnare pe viață i-aș da!”, au spus la unison prietenii despre fotbalistul care a ucis, cu sânge rece, o persoană care doar nu mai voia să aibă o relație cu el.

Eduard Vaida este și el singur la părinți, a fost crescut doar de tată, mama acestuia fiind plecat în străinătate. Ambii s-au declarat a fi șocați de gestul criminal al fiului lor.

A fost condusă pe ultimul drum de aproape tot orașul

Paula a fost condusă ieri pe ultimul drum de o mare de oameni: colegi, prieteni, simpli necunoscuți. Toți au fost alături de familia Paulei în momentele grele ale despărțirii. Pe un frig pătrunzător, un sobor de preoți din Baia Sprie, dar și de la Ministerul Apărării Naționale și Jandarmerie au oficiat ceremonialul funerar. Sicriul cu trupul Paulei îmbrăcată în rochie de mireasă a fost scos din capela bisericii din Baia Sprie în curte pentru ca mulțimea să își poată lua rămas bun.

VEZI VIDEO DE LA ÎNMORMÂNTAREA PAULEI (sursa actualmm.ro)

7 este locul ocupat de Sporting Recea, echipa lui Eduard Vaida, la categoria de vârstă a acestuia, juniori A

Articol scris de Sorina OPRIȚESCU

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Dec. 2014, 09:53 Actualizat: 31 Dec. 2014, 10:25 Special
Pe aceeași temă