Ultrașii alb-violeți și-au văzut misiunea împlinită. Renovarea salonului medical al Maternității Bega s-a terminat: „Ei pot fi viitoarea pepinieră pentru Poli”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 07 May. 2015, 16:37 Special

Nou-născuții din Timișoara au toate motivele să iubească culorile alb și violet. Ei beneficiază de un nou salon grație ultrașilor de la fotbal. Susținătorii lui ASU Politehnica au demarat proiectul de renovare și dotare a unui spațiu de la Maternitatea Bega la finele anului, înainte de Crăciun. În numai cinci luni o cameră folosită mai mult ca depozit s-a transformat într-un salon modern.

Denumită „Acțiunea de Crăciun” a Druckeriei, inițiativa fanilor a fost deosebită la finele lui decembrie 2014. Dacă înainte ultrașii făceau cadouri prin satele din Timiș, acum au ales să-i sprijine pe cei mai mici bănățeni, cei care au nevoie de ajutor când ajung pe lume. „Anul acesta am dorit să facem ceva mai deosebit deoarece Poli e echipa comunității și așa ar trebui să fie clubul simbol al orașului. Am zis: Hai să dăm ceva înapoi orașului!, să facem ceva ce să rămână după noi indiferent ce se va întâmpla cu noi, cu Poli, cu fotbalul, nu contează. Am luat legătura cu domnul profesor (n.r. Dr. Ilie Constantin), am aflat ce e nevoie, salonul era folosit pe post de depozit. Am obținut un cost de reabilitare, undeva la 11.000 de euro a fost valoarea reabilitării salonului. Cu ajutorul unui partener privat am reușit să acoperim o pare din costuri. Restul, donații voluntare de la suporteri, din țară, străinătate, Timișoara”, a explicat Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria.

Mobilizarea pusă la cale de suporteri a fost exemplară. Dacă autoritățile se chinuie să construiască ceva și „aruncă” de obicei doar cu promisiuni, acțiunea „privaților” s-a mișcat rapid. Două firme din Timișoara au contribuit cu 7.500 de euro, o mie de euro au venit de la un anonim care a licitat tricoul lui Pantilimon. Alt suporter a plătit 350 de euro pe tabloul cu ASU Poli realizat de Flavius Ivan, opera de artă a fost apoi donată pentru noul salon și tronează acum în dreapta intrării. De restul sumei și de derularea proiectului s-au ocupat tifosii. Reprezentanții acestora au venit aproape zilnic timp de cinci luni pentru a se asigura că lucrările vor fi finalizate cât mai curând.

„Nu avem suficiente mulțumiri… Nou-născuții, viitoarea pepinieră a lui Poli”

Șeful secției de neonatologie de la Maternitatea Bega era extrem de încântat de sprijinul galeriei și al echipei de fotbal ASU Politehnica. Mai ales că finalizarea noului salon vine într-un context mai larg de renovare a instituției. „Consider că azi e un mare eveniment, e o mare realizare această inaugurare în contextul în care toată secția noastră de terapie intensivă neonatală a fost realizată în mare parte din sponsorizări. Opera aceasta definitivează un proiect pe care l-am început cu mulți ani în urmă și pe care am ajuns aproape să-l finalizăm. Inițiativa e cu totul specială. E pentru viitor și acest salon ne ajută foarte mult să întregim toată activitatea noastră și să-i dăm un sens. Exista un blocaj înainte, nu e așa simplistă, pe lângă un proces de igienizare a presupus și un proces de dotare. Toată instalația de gaze medicale, extrem de costisitoare, ca cea electrică, trebuia adaptată standardelor. Poate nu avem suficiente mulțumiri susținătorilor care au contribuit cu mai mult sau mai puțin la realizarea proiectului. Ne dă și o perspectivă de a realiza un viitor centru de excelență. Mulțumirile cele mai mari le vor da nou născuții, sutele și miile care vor beneficia de acest spațiu. De fapt ei pot fi viitoarea pepinieră pentru Poli”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ilie Constantin.

Salonul nou, la intrarea căreia tronează acum o plachetă dedicată realizatorilor (Druckeria și ASU Politehnica), e al cincilea și ultimul salon dedicat nou născuților din cadrul maternității. „Acesta era ultimul vestigiu, din cele cinci, nerealizat pentru necestitățile noastre de terapie. E un salon care va avea un rulaj foarte mare. Înainte era ca un spațiu tampon, ca o sală de așteptare… Pe timpuri a avut o utilitate foarte mică în acest sens. Cine nu știe cum a fost nu are cum să știe ce mare realizare este. În urmă cu zece ani eram zero, nu aveam nimic”, a precizat Dr. Ilie Constantin. Noul salon a fost deja inaugurat și micuții sunt deja ajutați de noile dotări.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 07 May. 2015, 16:37 Special
Pe aceeași temă