Sportul a mai fentat încă o dată excluderea! Azi e zi decisivă la comisii!

Mihai Andries 04 Sep. 2013, 11:16 Special
Sportul a mai fentat încă o dată excluderea!** Azi e zi decisivă la comisii!

UPDATE: Sportul nu a achitat baremul de arbitraj pentru meciul cu Rapid CFR Suceava din sezonul trecut și din acest motiv nu a fost programată în Cupa României. Dacă nu plătește nici până vineri, nu va fi programată nici în prima etapă din campionat și poate fi exclusă, a explicat Aurel Brașoveanu, unul dintre reprezentanții cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF.

Oficialul Dunării Galați este convins că se va merge în continuare pe tabela Berger de 14 echipe, chiar dacă se va ajunge la excluderea Sportului  din Liga a II-a: Nu poți să vii vineri să le spui celorlalte echipe, unele aflate pe drum spre partidele din runda inaugurală, că dăm afară Sportul și că mergem pe sistemul cu 12 echipe. Așa că indiferent ce va face Sportul Studențesc vom continua pe țintarul cu 13 participante


O vorbă din popor spune că pisica are nouă vieți, însă gruparea patronată de Vasile Șiman pare a avea vieți infinite, de parcă ar folosi coduri ca să trișeze. Returul sezonului trecut i-a adus o rafală de șocuri, în urma cărora altă echipă nu știm dacă supraviețuia, de la greva jucătorilor, continuând cu circoteca pelerinajului de antrenori, dar și a antrenamentelor în condiții incredibile și terminând cu haosul provocat de meciul neprogramat și reprogramat cu Rapid CFR Suceava.

Noul sezon a adus o altă aventură de domeniul incredibilului, de data aceasta în Cupa României. Programată în competiție în turul al patrulea, echipa lui Șiman nu s-a prezentat la Balotești, confirmând bănuielile tuturor, în condițiile în care echipa în teorie nu mai există din lipsă de jucători – sub contract mai sunt doar cei cu memorii în curs de judecare, iar la federație nu s-au operat transferuri.

Articolul 31.13 le era fatal!

Neprezentarea în Cupa României se lasă în mod normal cu sancțiuni sau cel puțin așa ar trebui conform ROAF, care spune la articolul 13, alineatul 13 următoarele: „Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa meciuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă”. Logic, acest lucru ar însemna că neparticiparea Sportului în cupă trebuia să ducă la excluderea din Liga a II-a a grupării patronate de Vasile Șiman. Imediat au apărut și interpretări ale regulamentului, vehiculându-se că Sportul nu poate fi exclus din Liga a II-a din simplul motiv că sezonul nu a început încă și, practic, echipa nu participa în vreun campionat la ora neprezentării la meciul de la Balotești.

Interesant de remarcat că sancțiunile conform articolului 31.13 apar menționate pe siteul FRF doar în comunicatul privind programul meciurilor din turul I al Cupei României. După aceea, în comunicatele privind celelalte tururi (II, III, IV, V) lipsește cu desăvârșire

Au scăpat cu neprogramare în Cupă!

Mai trebuie remarcat ceva: pe siteul FRF, rezultatele turului al IV-lea au fost actualizate a doua zi după meciuri, mai puțin cel de la Balotești – Sportul, care și acum apare fără rezultat! Inițial a existat scuza întârzierii cu care a ajuns raportul arbitrilor la FRF, însă în condițiile în care ieri a fost publicat deja programul turului al V-lea, în care Baloteștiul va juca împotriva Berceniului, e clar cine a câștigat.

Stupefiant este însă modul în care Sportul a scăpat cu fața curată, fără a primi vreo sancțiune. Astfel, gruparea bucureșteană a rămas datoare cu baremul din meciul de pomină Sportul – Rapid CFR Suceava, motiv pentru care s-a făcut adresă pentru neprogramarea acestora până la achitarea datoriei. Sancțiunea a fost ratificată, dar se pare că a „existat” o problemă de comunicare între Comisia de Disciplină și Comisia Centrală a Arbitrilor, astfel că au fost trimiși la meciul de la Balotești atât arbitri, cât și observatori, ca și cum meciul urma să se joace.

Rămâne de văzut cum se va proceda cu baremul pentru acest meci, în condițiile în care CCA ar fi trebuit să emită factură Baloteștiului pentru barem de arbitrare și observare de Liga a III-a, dar meciul nu s-a mai jucat din vina Sportului!

Zi decisivă la comisii

Azi, toată suflarea seriei I va sta cu ochii pe sediul federației pentru a vedea ce se va întâmpla la comisii, acolo unde se judecă un număr însemnat de memorii ale jucătorilor Sportului. În funcție de verdictul dat în aceste spețe, există o posibilitate ca Sportul să nu mai aibă pe nimeni legitimat și să ajungă în situația de a nu avea pe cine să trimită la Suceava, acolo ar trebui să joace sâmbătă contra aceluiași Rapid CFR cu care a avut atâtea probleme în finalul sezonului trecut.

Dacă se va ajunge la retragerea Sportul din competiție, atunci în seria I ar mai rămâne doar 12 echipe, context în care s-ar putea trece la țintarul alternativ făcut la sediul FRF pe 14 august. Atunci se luase în calcul posibilitatea retragerii Farului din cauza insolvenței, problemă rezolvată temporar de gruparea de la malul mării. În formatul de 12 echipe, marinarii ar putea prelua programul Sportului și s-ar merge pe o formulă cu 12 echipe și 22 de etape, la fel ca și în seria a II-a și nu 13 echipe și 26 de etape ca acum.

Cum ar arăta etapa I fără Sportul:

– varianta I: se trece la țintarul pe tabela Berger de 12 echipe, cu Farul în locul Sportului:

SC Bacău – FC Clinceni
Gloria Buzău – CSMS Iași
ACS Berceni – Rapid București
Tărlungeni – Rapid Suceava
Unirea Slobozia – Farul
CF Brăila – Dunărea

– varianta a II-a: se rămâne la țintarul pe tabela Berger de 14 echipe, dar cu două locuri libere:

CF Brăila – Unirea Slobozia    
SC Bacău – FC Clinceni    
Tărlungeni – CSMS Iași    
Gloria Buzău – Farul    
ACS Berceni – Rapid București    
Rapid Suceava și Dunărea stau

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 04 Sep. 2013, 11:16 Special
Pe aceeași temă