Speranța României vine de la copiii generațiilor care ne-au calificat la turneele finale. Patrick Petre: „Cred că sunt mai bun ca tata, și el îmi spune asta”

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 11:19 Special
Speranța României vine de la copiii generațiilor care ne-au calificat la turneele finale.** Patrick Petre:

Într-o perioadă în care jucătorii naționalei României admiră din fața televizorului desfășurarea meciurilor de la Campionatul Mondial din Brazilia și specialiștii privesc cu neîncredere către viitor, există și tineri care ne dau speranțe că vor veni vremuri mai bune pentru tricolori. Patrick Petre, fiul fostului internațional Florentin Petre, a participat în acest an la Turneul de Elită cu reprezentativa U17 și își exprimă credința că în câțiva ani va face pasul către naționala mare și va contribui la noi calificări la turneele finale.

„Vreau să joc în Champions League și sigur o voi face, dacă se poate chiar cu Dinamo, apoi să joc cât mai multe meciuri la echipa națională, să fiu convocat la echipa mare și să ajut și eu la calificarea României la turneele finale. Mă uit la meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia și tare frumos mai este, e prea frumos ca să nu ajung și eu la un turneu final. Poate chiar în 2018, când o să am și eu 21 de ani!”, a spus Patrick Petre pentru www.frf.ro.

Acesta susține că poate deveni chiar mai bun decât tatăl său, care a adunat 53 de selecții în naționala României și a marcat 6 goluri sub tricolor. „Chiar vreau să mă uit la niște DVD-uri de când juca tata, să văd cum era ca jucător. De fapt, singurul lui dribling era viteza! (râde cu poftă) Din păcate, și fizic semăn tot cu tata, mai firav așa, dar o să compensez eu prin multă muncă, trebuie să mai capăt forță. Fac abdomene și flotări, iar la sala de forță nu am avut voie până acum pentru că mi-ar fi afectat creșterea. Dar de acum încolo pot intra în sala de forță și voi lucra pentru a-mi dezvolta musculatura. Mulți spuneau că nu am cum să fac mai multe decât a reușit tata, dar eu cred că sunt mai bun decât el. Și el are încredere în mine, spune că sunt mai talentat decât era el la vârsta lui. Sincer, am foarte mare noroc cu el, mă susține în toate, îmi dă multe sfaturi utile și mă ajută și din punct de vedere material”, a comentat, amuzat, Patrick.

Tânărul în vârstă de numai 17 ani a semnat recent primul contract de profesionist din carieră cu Dinamo și speră să debuteze cât mai curând în prima ligă: „Eu cred că aș putea face față și acum, mă uit și eu la meciurile din Liga 1 și văd că evoluează deja mulți jucători de vârsta mea. Eu voi munci mult pentru că vreau să cresc și să le demonstrez tuturor că se poate conta pe mine”.

1,69 metri înălțime are Patrick Petre, cu doi mai mult decât are tatăl său, Florentin Petre

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 11:19 Special
Pe aceeași temă