Șfaițer: „140.000 de euro pentru suprafețele de joc”

02 Mar. 2012, 11:34 Special
Șfaițer:

Ieri, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv, Cornel Șfaițer a anunțat că federația a obținut fonduri de la UEFA pentru reabilitarea suprafețelor de joc ale cluburilor de Liga a II-a. Suma este destul de generoasă, fiind vorba de 140.000 de euro pentru fiecare club din acest eșalon, însă cadoul federal vine și cu o obligație pentru cluburile care îl vor primi: proprietarul suprafeței de joc trebuie să contribuie cu aceeași sumă la lucrările de modernizare și reabilitare a acesteia. Ținând cont de starea actuală a terenurilor, care nu au făcut față capriciilor iernii și sunt majoritatea impracticabile, acest ajutor financiar este binevenit. Cluburile ar putea în acest fel să investească în instalații de încălzire a gazoanelor, dar și în refacerea propriu-zisă a suprafețelor degradate.

Banii sunt doar pentru suprafața de joc, nu și pentru stadion!

Oficialul clubului FC Botoșani a adus o serie de lămuriri privind acest proiect al federației, deoarece informațiile inițiale au fost înțelese greșit.

„Domnul președinte Mircea Sandu ne-a anunțat că FRF va da 140.000 de euro pentru reabilitarea suprafeței de joc fiecărui club de Liga a II-a care își va depune dosarul complet până pe 10 martie, dar clubul sau primăria sau cine este proprietarul suprafeței de joc trebuie să contribuie tot cu 140.000 de euro. Un lucru trebuie să fie bine înțeles: acești bani sunt exclusiv pentru suprafața de joc și nu pentru modernizări ale tribunelor sau ale altor părți ale stadionului, așa cum s-a înțeles greșit de către presă. Aceste investiții federale vor începe de la 1 august, se adresează doar cluburilor de Liga a II-a, iar dosarele trebuie depuse până la data de 10 martie la FRF”, a spus Cornel Șfaițer.

Pe această cale, oficialul grupării botoșănene i-a rugat pe toți cei interesați să primească acest sprijin de la FRF să ia legătură pentru mai multe detalii cu domnul Marian Bucurescu de la departamentul Competiții

„Salut inițiativa președintelui Mircea Sandu, în ceea ce privește suprafețele de joc. Sunt bani de la UEFA care sunt investiți cu folos. Uitați-vă și dumneavoastră în ce hal se prezintă multe din gazoanele pe care ar fi trebuit să jucăm returul în aceste zile. Banii sunt bineveniți și consider că investiția pe care trebuie să o facă și clubul în contrapartidă nu este atât de mare ținând cont de rezultatul final „ a mai declarat Cornel Șfaițer

Articol de Mihai ANDRIEȘ

02 Mar. 2012, 11:34 Special
Pe aceeași temă