Sebi Tudor a plecat în Arabia Saudită. Fostul tehnician al Fortunei a semnat cu Al Shoalah

Mihai Andries 30 Jul. 2014, 13:11 Special

Eusebiu Tudor a preluat gruparea saudită Al Shoalah, tehnicianul prahovean, posesor al Licenței PRO, semnând angajamentul sâmbătă seara. La doar câteva zile după ce reziliase înțelegerea cu Fortuna, „Sebi” a ajuns în Emiratele Arabe Unite, unde s-a întâlnit cu reprezentanii clubului din primul eșalon din Arabia Saudită, semnând contractul și preluând echipa „din aeroport”. Asta pentru că gruparea din prima ligă saudită a sosit la Abu Dhabi în cantonament, tot aici Sebi efectuând și primul antrenament cu noii săi elevi.

Înlocuiește un fost jucător de la Real

Tudor îl va înlocui la Al Shoalah pe Juan Jose Maqueda – fostul atacant de la Real Madrid, unde a fost coleg de echipă cu Gheorghe Hagi. Maqueda nu era străin nici de România, fiind, pentru o scurtă perioadă, asistentul lui Juan Lopez Caro, la FC Vaslui. Culmea, și Eusebiu Tudor a trecut pe la Vaslui, oficial, dar ca jucător. Maqueda și Sebi se cunosc din sezonul trecut, de la un meci dintre Ettifaq și Al Shoalah. Incredibil, salvarea de la retrogradare a celor de la Al Shoalah a venit în ultima secundă a campionatului, când, tocmai Ettifaq, atunci sub comanda lui Ioan Andone, și-a marcat un autogol.

Debut contra lui Reghecampf

Eusebiu Tudor ajunge la Al Shoalah cu doar două săptămâni înainte de startul echipei în noul sezon.  Acesta a preluat echipa direct în turneul efectuat în Emiratele Arabe Unite, iar la startul în noul campionat, Sebi va avea parte de un duel al românilor. Asta pentru că Al Shoalah va primi replica lui Al Hilal, pe teren propriu, echipă la care, din această vară, tot staff-ul este format din foști steliști, cu Laurențiu Reghecampf antrenor principal. Pentru echipa Al Hilal nu va fi însă primul joc, urmând să mai joace o etapă, în 8 august, pentru a pregăti participarea în Cupa Campionilor Asiei.

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 30 Jul. 2014, 13:11 Special
Pe aceeași temă