S-a tăiat în carne vie după CEx: 10 jucători de la U19 au fost suspendați din orice echipă națională!

18 Jun. 2012, 17:20 Special
S-a tăiat în carne vie după CEx:** 10 jucători de la U19 au fost suspendați din orice echipă națională!

FRF a dictat astăzi cele mai dure sancțiuni din istorie pentru fotbaliștii unei grupe de juniori. 10 jucători de la echipa națională U19 au fost excluși de la acțiunile oricărei echipe naționale timp de 6 luni, respectiv un an, pentru comportamentul necorespunzător avut în timpul Turului de Elită U19, desfășurat la Novi Sad în perioada 25-30 mai, incident despre care ProSport a scris în exclusivitate la acea vreme.

Directorul Tehnic Național, Marian Mihail, a prezentat un raport detaliat, în care a povestit cum o parte importantă a fotbaliștilor a dus un regim nesportiv înaintea și în timpul turneului, fapt care a condus la rezultate rușinoase pentru selecționata U19. Cele 3 pagini și jumătate scrise de tehnician conțin desfășurarea amănunțită a celor întâmplate în cantonament, fapte la care cu greu s-ar putea aștepta cineva că ar putea fi întâlnite în sânul unei echipe de fotbal:

In data de 27 mai a.c., la jocul cu Germania, antrenorul coordonator Stefan Iovan a fost eliminat pentru lipsa repetata de respect fata de deciziile arbitrului. Dupa meci, lotul de jucatori, insotit de aceasta data si de antrenorul principal Ovidiu Stanga, s-a intors la hotel. Restul delegatiei a plecat sa urmareasca meciul Serbia-Ungaria.

La hotel s-a efectuat programul de refacere de catre tot lotul de jucatori dar, la masa de seara s-a permis din nou consumul de alcool (o bere de jucator). In plus, la solicitarea jucatorilor Popescu Stefan si Putanu Adrian, care s-au erijat in liderii echipei, conducerea tehnica a dat voie jucatorilor sa plece in oras pentru plimbare, cerandu-li-se sa se intoarca dupa o ora, respectiv la 22.30.

Majoritatea jucatorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vastag Andrei, Putanu Ionut, Dobrosavlevici Alin, Popescu Stefan si Gavra Cristian, s-au intors la la ora 23.45, intr-o suspecta stare de ebrietate. Au fost asteptati de antrenorul principal si staff-ul medical, care nu i-au informat pe ceilalti membri ai conducerii delegatiei, tainuind savarsirea acestei grave abateri.

– In data de 28 mai a.c., dupa-amiaza, s-a dat liber jucatorilor in oras pentru doua ore. In acest interval, antrenorul principal a fost anuntat de reprezentantul UEFA care raspundea de delegatia Ungariei ca un grup de 6 jucatori romani se afla intr- un restaurant apropiat, unde mananca pizza si beau bere.

Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vastag Adrian, Putanu Ionut, Popescu Stefan, Gavra Cristian, Branescu Laurentiu si Ionita Alexandru. Si de aceasta data, antrenorul principal a tainuit evenimentul, neinformand membrii conducerii delegatiei.

– In data de 29 mai a.c., am fost anuntati de Receptia hotelului ca a fost patat tapetul in camera locuita de jucatorii Stanciu Nicolae si Iancu Cristian si ca trebuie sa platim 50 Euro daune. Suma s-a achitat de catre jucatori.

CITEȘTE AICI RAPORTUL COMPLET!

Au fost dictate următoarele sancțiuni:

1. Jucătorii Andrei Vaștag, Ionuț Puțanu, Ștefan Popescu, Cristian Gavra, Laurențiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici și Alexandru Ioniță au fost suspendați timp de 1 an de la orice acțiune a loturilor naționale.

2. Jucătorii Andrei Manole, Cristian Iancu și Alexandru Buzbuchi au fost suspendați timp de 6 luni de la orice acțiune a loturilor naționale.

3. Antrenorului Ovidiu Stângă, care a favorizat prin deciziile luate săvârșirea acestor abateri disciplinare grave și nu a informat niciun membru al conducerii delegației în acest sens, nu i se va reînnoi contractul de muncă cu FRF, scadent în luna august a.c.

4. Medicul Constantin Bârsan și masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunoștință de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegației, au fost sancționați cu avertisment scris și vor avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

5. Antrenorul coordonator, Ștefan Iovan, care a dorit să supervizeze întregul program stabilit, fără să colaboreze cu toți membrii staff-ului administrativ și nu a reușit să preîntâmpine săvârșirea acestor abateri disciplinare, a fost sancționat cu avertisment scris și va avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

6. Directorul tehnic al loturilor naționale de juniori, Miodrag Belodedici, și managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sancționați cu avertisment scris și cu reducerea diurnei cu 50% timp de șase luni.

18 Jun. 2012, 17:20 Special
Pe aceeași temă