Revine Progresul?

13 May. 2009, 19:22 Special
Revine** Progresul?




În cursul acestei zile au apărut informații care susțin că Progresul București ar fi fost preluat de Primăria Capitalei. Se vehiculează că la conducerea clubului va fi numit Vlad Soare, fost viceguvernator al Băncii Naționale a României. De asemenea, în fruntea listei de candidați pentru postul de antrenor principal al noii echipe s-ar afla Marius Șumudică, recent plecat de la FC Ploiești.




 

Un lucru interesant este că nou înființata echipă și-ar desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Cotroceni, în condițiile în care cu o lună în urmă Progresul a fost evacuată din aceeași bază.

 

Numele sub care va evolua clubul va fi FC Național 2009 București și s-ar discuta deja și de cumpărarea unui loc în Liga a II-a unde echipa ar urma să evolueze în sezonul viitor.

 

Contactați telefonic, oameni importanți ce au avut legătură cu Progresul în sezonul în curs, au declarat pentru www.liga2.ro:

 

 

„Mă bucur că nu m-au uitat cei de la Progresul. Este echipa unde am lucrat liniștit și chiar am făcut performanță. Am reușit să salvez echipa de la retrogradare, iar sezonul următor ne-am bătut cu șanse reale la promovare. Am avut acolo un colectiv extraordinar și m-aș bucura dacă de la anul Progresul ar evolua tot în liga a doua. Referitor la o eventuală revenire a mea la echipă, se știe că Progresul are un loc bine stabilit în inima mea. Momentan mi-am reziliat contractul cu FC Ploiești și am primit ceva oferte, dar mai aștept. Vreau să antrenez la o echipă cu pretenții din Liga I sau chiar din Liga a II-a.”

Marius Șumudică

 

„Toate informațiile astea sunt doar niște fabulații. Clubul Progresul se află în procesul de faliment, iar orice societate aflată în această situație nu poate fi vândută/cumpărată. Doar în cazul în care datoriile ar fi achitate de către partea care dorește să cumpere societatea, tranzacția poate fi făcut. Mă îndoiesc că Primăria ar achita datoriile Progresului, care se ridică undeva la suma de 1 milion și jumătate de euro. Zvonuri apar mereu, mai nou am aflat că am cumpărat baza din Cotroceni. Fabulații…”

Bogdan Tohăneanu

 

„M-ar bucura foarte mult dacă Primăria ar avea o astfel de inițiativă. Domnul Oprescu e singurul om din București care ar putea să facă ceva pentru Capitală și pentru fotbal. Eu nu am auzit deocamdată nimic legat de lucrul acesta. Numele echipei nu poate fi schimbat pentru că noi suntem acționarii echipei și deținem tot ce este legat de ea.”

Constantin Iacov

 

„Ar fi o idee foarte bună dacă Primăria ar prelua Progresul. Au existat negocieri cu Primări, dar în perioada în care echipa se afla în acea criză financiară, înainte de excluderea din campionat. În ultimele săptămâni nu s-a mai discutat nimic. Clubul se află în reorganizare și nu știe nimic concret legat de viitor”

Marian Dodu

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce vor apărea noi informații.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei și Mihai Andrieș

 

13 May. 2009, 19:22 Special
Pe aceeași temă