Răzvan Burleanu e vechiul și noul președinte al FRF. Victoria a fost zdrobitoare. „Nu a fost un fleac, dar i-am ciuruit!”. Reacțiile lui Ionuț Lupescu și Marcel Pușcaș

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 21:48 Special

Răzvan Burleanu a câștigat, miercuri, 18 aprilie, al doilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal, încă din primul tur, după ce și-a spulberat adversarii.

Burleanu a obținut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%). În ciuda faptului că a fost susținut puternic de Liviu Dragnea, Ionuț Lupescu a adunat doar 78 de voturi (30,76%), Marcel Pușcaș fost votat de opt oameni (3,14%), în timp ce Ilie Drăgan nu a primit niciun vot. „I-am ciuruit”, a transmis Burleanu, imediat după scrutin. „Era de datoria mea să vin. Remarca de la final a președintelui? O lipsă de respect!”, a spus Ionuț Lupescu. Pentru Marcel Pușcaș, 18 aprilie 2018 a fost ultima zi în fotbalul românesc.

Burleanu: „Ați fost foarte drepți astăzi, foarte fermi”

Imediat după aflarea rezultatului voturilor, vechiul și noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit cu un ton de superioritate. Fostul șef de la mini-fotbal va conduce încă patru ani fotbalul românesc. „Numărul meu de telefon rămâne același. Și cum a fost patru ani, și după. Le mulțumesc contracandidaților pentru participare. Îi mulțumesc întregii mele echipe, pentru modul în care am reușit să lucrăm în acești patru ani pentru dumneavoastră, numai în interesul dumneavoastră. Ați fost foarte drepți astăzi, foarte fermi. Sunt mândru că fac parte din această echipă. Recunosc că, deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit. Vă invit să votați în continuare oamenii din echipa mea. Acești oameni merită să continuie în Biroul Executiv”, a spus noul și vechiul șef al FRF.

„Mâine, în mod normal, la ora 11:00, aveam ședință de management. O programăm la ora 13:00. Așa că nu beți prea mult în această noapte! Vreau să transmit un mesaj de unitate pentru toți cei care au trimis voturile în altă parte – în următorii patru ani, voi fi un președinte care va ține cont, atât cât se poate, de tot, ca să avem această unitate, dar o unitate a oamenilor de bine”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Lupescu, după ce a pierdut alegerile: „Era de datoria mea să vin!”. Replica pentru „cuiruitorul” Burleanu: „Lipsă de respect!”

În schimb, Ionuț Lupescu l-a felicitat pe noul și vechiul președinte al FRF și a transmis că speră că acesta să-și ducă planurile la capăt. „Felicitări președintelui. Vreau să mulțumesc celor care m-au votat și celor care au fost de altă opțiune. Consider că a fost de datoria mea să vin, să candidez și să încerc să schimbăm ceva. Sper ca în următorii patru ani să aveți o dezvoltare așa cum vi-o doriți și să aveți performanțe”, a spus Lupescu.

La ieșirea din sediul FRF, Lupescu a considerat lipsă de respect declarația lui Burleanu, care a transmis că și-a ciuruit adversarii în votul de miercuri. „Îmi doresc ca fotbalul românesc că revină unde a fost, dar asta nu mai depinde de mine. Depinde de cei care-l conduc, de Adunarea Generală. Deocamdată, fotbalul românesc nu are nevoie de ajutorul meu. Dacă aceștia sunt oamenii care conduc fotbalul românesc, trebuie să facă performanță. Și eu am crezut că sunt oameni care doresc dezvoltarea fotbalului, dar se pare că se dorește altceva. Remarca de la final a președintelui? O lipsă de respect!”, a declarat „Kaiserul”.

Fostul internațional a fost întrebat de susținerea necondiționată pe care a avut-o din partea partidului aflat la guvernare, PSD: „Nu m-am afișat cu nimeni. Așa cum am spus, m-am întâlnit cu toți reprezentanții partidelor politice. Fotbalul românesc este finanțat în proporțiue de 95% din bani publici. Cred că atunci când ești în cea mai înaltă funcție a unei federații trebuie să te bați pentru legi. Asta se întâmplă și în alte țări, nu doar în România. Dacă unii au decis că nu e nevoie de mine, nu e problemă”.

Pușcaș: „Mulțumesc! E ultima mea zi în fotbal, la revedere!”

În discursul său, Pușcaș a făcut un anunț surprinzător: „Le mulțumesc celor care m-au votat. E ultima mea zi în fotbal. La revedere!. Dezamăgirea poate fi explicată prin faptul că, în ultimele zile, Pușcaș spunea că se bazează pe 30-40 de voturi.

„Înseamnă că nu vorbim aceeași limbă și e normal să plec. Puține voturi, se întâmplă! Trebuie felicitat domnul Burleanu, a pregătit foarte bine alegerile, le doresc succes. Sunt convins că o să se aplece puțin și pe programul meu, se pot inspira. Important e să fie bine fotbalul românesc. Am zis că plec din fotbal. Ce ar mai fi de făcut? Opt voturi din 255 au fost de acord cu mine, înseamnă că ceilalți nu văd lucrurile cum le văd eu în fotbal. Nu mă gândesc să revin, îmi pare rău pentru tot fotbalul ăsta. Am crezut că se dorește o viziune nou, clară și concretă. Răzvan Burleanu e de patru ani în campania electorală, probabil a făcut tot posibilul să își poată apropia acești foarte mulți votanți”, a mai spus Pușcaș.

Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 21:48 Special
Pe aceeași temă