Prunea vrea schimbarea Comitetului Executiv: „Adunarea Generală poate cere acest lucru”

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 11:57 Special
Prunea vrea schimbarea Comitetului Executiv:**

Preluarea șefiei FRF de către Răzvan Burleanu este salutată de președintele executiv al lui CSMS Iași, Florin Prunea. Fostul director al relațiilor internaționale în cadrul Federației consideră că schimbările majore în cadrul forului nu trebuie să se oprească aici, încurajând găsirea unei soluții statutare pentru formarea unui nou Comitet Executiv.

„La solicitarea cluburilor, Adunarea Generală poate cere dizolvarea actualului Comitet Executiv și alegerea unuia nou cu oameni care să garanteze respectarea regulamentelor. Alegerile pentru șefia FRF au fost organizate corect, chiar exemplar, nu văd de ce nu ar trebuie să continuăm pe aceeași linie. Eu cred că în primul rând ar trebui o schimbare la nivelul CEx, pentru că actualul președinte are dreptul să îl dizolve și să organizeze alegeri pentru formarea unui nou comitet executiv. La solicitarea cluburilor, Adunarea Generală poate cere acest lucru. Trebuie găsită formă statutară, e drept. Acolo trebuie să vină oameni care să fie garanții respectării legilor și regulamentelor”, a declarat Florin Prunea în exclusivitate pentru Sport Total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„Nu putem schimbă sistemul competițional în timpul jocului, ar fi o pată negra pe imaginea noului președinte al FRF”

În plan competional, discuțiile legate de o eventuală schimbare a sistemului de promovare/retrogradare în Liga 2 au creat vâlvă în rândurile cluburilor angrenate în cursa din eșalonul secund. Președintele liderului Seriei 1, CSMS Iași, semnalează însă că o modificare a regulilor în timpul jocului ar fi o incorectitudine care nu i-ar face cinste noului președinte al FRF. „Nu cred că este posibil așa ceva și, dacă s-ar întâmplă ar fi cea mai mare mizerie. Trebuie să mergem cu acest sistem până la capăt, nu putem schimbă din nou regulile în timpul jocului. Ar fi o pată neagră pe imaginea noului președinte al FRF. Nu credem că el va tolera așa ceva pentru că a câștigat acest mandat prin lucruri clare și corecte”, a conchis Prunea.

Sursa: Sport Total FM

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 11:57 Special
Pe aceeași temă