Programul 16-imilor: când și unde se joacă meciurile din Cupa României. Patru echipe se vor muta pe alte stadioane pentru a fi organizatoare

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 16:34 Special
Programul 16-imilor: când și unde se joacă meciurile din Cupa României.** Patru echipe se vor muta pe alte stadioane pentru a fi organizatoare

Federația Română de Fotbal a stabilit încă de vinerea trecută, 11 septembrie, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorți, programul șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2015-2016, rundă în care au intrat în urne și echipele din Liga 1. Astăzi, 16 septembrie, frf.ro a anunțat programul și stadioanele unde vor avea loc aceste jocuri ce se vor disputa într-o singură manșă, în zilele de 22, 23 și 24 septembrie.

Echipele din ligile inferioare au rămas gazde în aceste întâlniri, așa cum se stabilise inițial la tragerea la sorți, însă sunt și patru jocuri care vor avea loc pe alte stadioane decât cele pe care organizatorii își desfășoară activitatea în campionat. Astfel, Ripensia va primi vizita Viitorului pe „Dan Păltinișanu”, ASA Târgu Mureș II se mută pe stadionul echipei mari, Trans-Sil, pentru a o întâlni pe Concordia Chiajna, în timp ce Unirea Tărlungeni se va deplasa pe „Tineretului” din Brașov în duelul cu Petrolul, iar CSM Râmnicu Vâlcea va merge la Pitești, pe „Nicolae Dobrin”, pentru a organiza jocul cu ACS Poli Timișoara.

Tot astăzi, FRF a anunțat și televiziunile care au câștigătorii licitației privind atribuirea pachetelor ce conțin drepturi de transmisie a meciurilor de fotbal disputate în cadrul competițiilor Cupa României și Supercupa României 2015-2018. Pro TV, Sport.ro, DigiSport și DolceSport vor trasmite jocurile din 16-imi.

Iată programul fazei 16-imilor Cupei României:

22 septembrie, ora 16:00
UTA Bătrâna Doamnă – Pandurii Lignitul Târgu Jiu / stadion Motorul (Arad)

22 septembrie, ora 16:30
CS Balotești – CFR Cluj / stadion Comunal (Balotești)
Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureș / stadion Comunal (Pojorâta)
FC Viitorul II – FC Academica Clinceni / stadion Orășenesc (Ovidiu)

22 septembrie, ora 18:00
ACS Berceni – CSMS Iași / stadion Comunal (Berceni)

22 septembrie, ora 20:00
CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Poli Timișoara / stadion „Nicolae Dobrin” (Pitești)

23 septembrie, ora 16:30
SC Bacău – CS U Craiova / stadion Letea (Bacău)
Unirea Brânceni – AFC Astra / stadion Comunal (Brânceni)
CS Mioveni – FC Botoșani / stadion Orășenesc (Mioveni)
Rapid CFR Suceava – FC Brașov / stadion Areni (Suceava)
FCM Baia Mare – FC Voluntari / stadion „Viorel Mateianu” (Baia Mare)

23 septembrie, ora 20:00
Unirea Tărlungeni – FC Petrolul / stadion Tineretului (Brașov)
Ripensia Timișoara – FC Viitorul / stadion „Dan Păltinișanu” (Timișoara)

24 septembrie, ora 16:30
Dacia Unirea Brăila – Dinamo / stadion Municipal (Brăila)
ASA Târgu Mureș II – Concordia Chiajna / stadion Trans-Sil (Târgu Mureș)

24 septembrie, ora 20:30
Universitatea Cluj – FC Steaua / stadion Cluj Arena (Cluj-Napoca)


 

Regulamentul Cupei României:

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).

În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători (conform art.30.11 din ROAF).

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art.30.12 din ROAF).

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 16:34 Special
Pe aceeași temă