Portarul care și-a pierdut un rinichi are șanse mici de a-și continua cariera: „Nu vreau să renunț!”

Mihai Andries 22 Apr. 2013, 09:45 Special
Portarul care și-a pierdut un rinichi are șanse mici de a-și continua cariera:**

Vineri, în timpul partidei de Liga a II-a, UTA – Luceafărul Oradea, scor 2-0, Paul a fost lovit violent de Dosso, în minutul 30. A strâns din dinți și a mai continuat timp de 7 minute, după care a căzut pe teren. A fost transportat de urgență la spitalul din Arad, iar medicii l-au diagnosticat cu o contuzie puternică și i-au recomandat repaus timp de o săptămână. Ajuns acasă, la Oradea, lui Paul i s-a făcut rău, a chemat ambulanța și a fost operat de urgență sâmbătă dimineața, la ora 7:00.

„Își poate pierde și celălalt rinichi!”

„Am ajuns cu ambulanța la spitalul din Arad. Acolo mi s-a făcut un film la coaste. Mi-au spus că nu am nimic la coaste și că e doar o ușoară leziune lombară. Când am ajuns acasă, la Oradea, m-am pus în pat și am încercat să dorm. Nu am putut. Am mers la baie și am urinat doar sânge. Am chemat amblulanța. M-au dus la spital și acolo am fost operat imediat. Sper să trec și peste asta. Nu am ce să-i reproșez adversarului, așa e la fotbal”, a fost mesajul lui Paul de pe patul de spital. Întrebat dacă Paul mai poate reveni, medicul echipei naționale a României, Pompiliu Popescu a spus: „Ar putea să mai joace, dar riscă să își piardă și al doilea rinichi!”

Comparat cu Duckadam la 18 ani!

În 2009, Dumitru Paul apăra patru penalty-uri în finala Bihor – Steaua la juniori A și aducea trofeu în Ardeal, fiind imediat comparat cu Duckadam. Era momentul maxim al carierei jucătorului, una începută cu stângul. În 2007, când era junior la FC Bihor, Paul s-a ciocnit violent cu un atacant de la Bega Timișoara și a fost nevoie de o operație pentru extirparea splinei. Medicii l-au sfătuit să renunțe, dar Paul a strâns din dinți. A revenit, dar acum, după ce și-a pierdut și un rinichi, îi va fi și mai greu. „Nu cred că mai poate juca, deși noi sperăm să îl mai avem alături”, a fost concluzia lui Florin Fărcaș, antrenorul de la Luceafărul.

Sunt rapidist de mic. Îmi place foarte mult  de Coman, dar și de Buffon
Paul Dumitru, portar Luceafărul

Portarul sârb Dejan Radic și-a pierdut un rinichi în urma unui accident suferit pe teren, în aprilie 2011. Într-un meci din prima ligă rusă, între Terek Groznîi și FC Rostov, Radic, care apăra poarta oaspeților, s-a ciocnit dur cu Zaur Sadaiev. Transportat la spital, Radic a fost operat și a rămas fără un rinichi. S-a retras anul trecut, la 31 de ani

 

Articol de Daniel LUP
Foto: Bogdan Samoilenco
 

Mihai Andries 22 Apr. 2013, 09:45 Special
Pe aceeași temă