FOTO | Primăria Oradea a predat amplasamentul pe care va fi ridicat noul stadion. Câte locuri prevede proiectul și de ce facilități va dispune

Andrei PASCU 03 Mar. 2024, 13:41 Special

Autoritățile locale din Oradea fac demersuri pentru construirea unui nou stadion în oraș. Primăria a aprobat, în cursul acestei săptămâni, joi, 29 februarie, către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții, predarea amplasamentului unde va fi ridicată arena.

FC Bihor Oradea este principala echipă care va beneficia de construcție, echipă care are șanse mari să urce în Liga 2 la finalul acestui sezon de Liga 3, fiind una din marile favorite din cele 10 serii pentru îndeplinirea obiectivului, cu investiții importante, cu jucători cunoscuți cel puțin la nivelul diviziei secunde.

Oradea a predat amplasamentul pentru noul stadion

Prin votul Consiliului Local Oradea a fost aprobată acțiunea prin care s-a dat undă verde pentru predarea amplasamentului, iar primarul Florin Birta a făcut următoarele precizări:

Fotbalul orădean renaște atât prin performanțele FC Bihor, cât și prin noul stadion ce se va construi la Oradea.

Din parteneriatul Primăriei Oradea cu Guvernul României va rezulta un stadion modern, care va răspunde celor mai noi standarde din domeniu. Stadionul va permite organizarea meciurilor de fotbal din cadrul Ligii 1, dar și a competițiilor internaționale conform standardelor UEFA, inclusiv a meciurilor echipei naționale a României.

Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2.

Noul stadion va avea o capacitate de peste 16.000 de locuri, cu tribune acoperite. Arena va fi multifuncțională, permițând organizarea evenimentelor sportive, a concertelor și altor tipuri de spectacole. De asemenea, stadionul va avea și un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă, edificat în cadrul aceluiași proiect.

Arena sportivă va avea un parcaj subteran prevăzut cu 150 de locuri de parcare, iar în vecinătatea stadionului sunt disponibile alte 4.000 de locuri de parcare, toate amplasate la o distanță sub 1.500 de metri față de noul stadion. Mai mult, arena va fi bine conectată și la rețeaua de transport public, datorită noii linii de tramvai, dată în funcțiune în urmă cu doi ani.

Valoarea totală a investiției se ridică la 472 milioane lei. Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”.

Noul stadion din Oradea, capacitate de 16.000 de locuri

Investiția totală se ridică la 472 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 94.4 milioane de euro, iar primele detalii ale noului stadion au fost făcute publice. Va avea 16.000 de locuri și va beneficia și de hotel cu restaurant, săli de conferință, dar și centru spa pentru recuperare.

În plus, parcarea subterană va beneficia de 150 de locuri, dar în apropierea construcției vor fi disponibile 4.000 de locuri de parcare, la distanță de cel mul 1.5 kilometri de locul stadionului.

Acum, Primăria Oradea așteaptă ca proiectul să treacă de comisiile interministeriale. Au apărut și primele fotografii cu noua arenă, iar tribunele vor fi acoperite și autoritățile locale sunt hotărâte să organizeze atât evenimente sportive, cât și concerte și alte tipuri de evenimente.

În acest moment, principalul stadion al orașului este ”Iuliu Bodola”, construit în 1924, iar în acest moment are o capacitate de 18.000 de locuri, cu două mii mai mult decât noul proiect.

FC Bihor Oradea poate promova în Liga 2 la finalul acestui sezon de Liga 3

Referitor la situația sportivă a celei mai bine clasate echipe din județul Bihor, FC Bihor Oradea a adunat 11 victorii și patru remize în primele 15 meciuri din Liga 3, adunând 37 de puncte. E pe locul 1 în Seria 8, iar a doua clasată în serie, SSU Politehnica Timișoara, are 31 puncte. Pe locul 3 se situează CSC Peciu Nou, cu 30 de puncte, astfel că orădenii sunt mari favoriți nu doar în play-off, ci și în barajul de promovare în Liga 2.

Orădenii sunt singurii care nu au pierdut până acum în divizia a treia, în toate cele 10 serii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-cu-cs-mioveni-in-etapa-17-din-liga-2-19301469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-crede-ca-steaua-trebuie-sa-schimbe-strategia-19301463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresii-dupa-campionii-fc-arges-progresul-spartac-19301457

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-criticat-propriul-jucator-dupa-esecul-contra-cs-tunari-19301439

Andrei PASCU 03 Mar. 2024, 13:41 Special
Pe aceeași temă