S-a semnat sau nu s-a semnat, aceasta este întrebarea!

Mihai Andries 31 Mar. 2013, 08:56 Opinii
S-a semnat sau nu s-a semnat, aceasta este întrebarea!

Toate echipele de top din seria a II-a așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce se întâmplă în curtea Coronei în litigiul dintre formația brașoveană și Oțelul Larissa. Finalizarea acestuia cu un acord între cele două tabere ar însemna vești proaste pentru echipele interesate în mod direct de promovarea în Liga 1. Asta pentru că brașovenii nu ar mai avea probleme în ceea ce privește obținerea licenței pentru primul eșalon, încurcând socotelile echipelor care râvnesc la locul 3 în speranța că aceștia nu vor primi dreptul de a juca în Liga 1 (vezi cazurile Gaz Metan Severin sau CS Mioveni din sezoanele trecute).

Deși lucrurile păreau ca și rezolvate, se pare că buclucașul acord dintre Oțelul Larissa și Corona Brașov nu a ajuns încă la FRF. Cum partea prahoveană susține că mai trebuia doar semnătura Coronei pe actele în care se ajunsese la un numitor comun în litigiul pentru Martac și Ștefan, înseamnă că brașovenii nu au semnat încă hârtiile în cauză.

 

Cine nu a depus încă dosarul?

Parcă pentru a întări suspiciunile în această situație, dinspre FRF ne-a mai parvenit o informație interesantă. Astfel, vineri până la orele după-amiezii au fost depuse 11 dosare pentru licențiere de Liga I, cinci din seria I și șase din seria a II-a. Dacă în seria I lucrurile sunt foarte clare, având informația verificată că este vorba de primele cinci clasate de la finalul turului, în schimb în seria a II-a apar mai multe semne de întrebare. Asta pentru că între cele șase se numără în mod sigur FC Argeș și FC Bihor, echipe care la finalul turului nu se aflau în primele cinci și nu erau obligate să depună dosar de licențiere. Clasamentul seriei Vest după primele 15 etape era următorul: Corona, ACS Poli, FCM Tg. Mureș, Damila și UTA. Ghidându-ne după informațiile de mai sus, înseamnă că una dintre cele cinci echipe nu și-a depus încă dosarul, iar cum Corona mai are problema cu cazul Oțelul Larissa, presupunerea logică este că brașovenii au așteptat finalizarea acordului cu gruparea prahoveană înainte de a remite federației actele complete.

Până la un anunț oficial al FRF totul rămâne doar o simplă speculație, cauzată de lipsa de transparență a forului care guvernează fotbalul românesc, dar și a cluburilor. Nu cred că ar fi fost o problemă dacă vineri seara s-ar fi publicat pe siteul FRF un scurt comunicat prin care să se anunțe oficial ce echipe au depus dosar pentru Liga 1, dar probabil că nimeni de acolo nu s-a gândit la o chestie atât de elementară. Așa că nu ne rămâne decât să așteptăm un semn din partea cluburilor pentru a lămuri „marele” mister al licenței pentru primul eșalon.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

 

Mihai Andries 31 Mar. 2013, 08:56 Opinii
Pe aceeași temă