Comitetul Executiv de Salvare Națională

17 Feb. 2012, 09:08 Opinii
Comitetul Executiv** de Salvare Națională

Astăzi are loc la sediul FRF o ședință a Comitetului Executiv care ar putea aduce o serie de schimbări în bine pentru echipele din ligile inferioare. Cel mai arzător subiect este de departe cel al datoriilor față de foști jucători și alte cluburi, în condițiile în care Mircea Sandu le-a promis reprezentanților cluburilor de Liga a II-a că în C. Ex. se va discuta acordarea unui termen de grație până pe 1 martie.

Dacă această promisiune va fi respectată, destule cluburi din acest eșalon vor primi un imens balon de oxigen până la startul returului. Trebuie spus că acest colac de salvare are și niște piuneze lipite pe el, așa că cine nu se prinde de el de unde trebuie se va alege cu răni în palme. Din momentul în care se pornește pe acest drum, nu va mai fi cale de întors, în două săptămâni cluburile vor trebui să facă reeșalonări, să achite mii sau zeci de mii de euro și să vină cu acte doveditoare la FRF în acest sens.

Dacă termenul de grație nu va fi acordat, vom avea de a face cu un haos total, sentințele din dosarele de pe masa Comisiei de Disciplină urmând a fi puse în aplicare la foc automat și probabil că ceea ce se discuta cu o săptămână în urmă legat de depunctări și excluderi va deveni realitate.

Un alt subiect care va fi dezbătut este cel al statutului și al consecințelor rezultate din nevalidarea acestuia. Federația trage speranțe că până la finalul lui martie va reuși să obțină aprobarea lui la judecătorie, altfel campionatul se va juca după vechiul statut, ceea ce înseamnă adio reformă competițională. Nu mai cad 5 echipe din fiecare serie a Ligii a II-a, ci doar 3.

Într-o astfel de situație ipotetică, dar realizabilă, Brăneștiul și, dacă forțăm nota la maxim, chiar Gloria Buzău ar putea avea speranțe că se pot salva de retrogradare. Asta ca să nu mai vorbim de seria a II-a unde se relansează lupta la salvare după ce Arieșul și Deva au capitulat deja și ar mai rămâne doar un loc de evitat

Să nu uităm și că azi vom afla dacă și cu cât se va amâna startul returului în ligile inferioare.

În încheiere ar mai fi de amintit că această ședință aduce revenirea lui Gheorghe Constantin în „lumea bună” a fotbalului, fostul șef al CCA debutând cu această ocazie pe postul de reprezentant al Ligii a II-a în C.Ex.

PS: aștept cu nerăbdare deschiderea față de mass-media solicitată de Mircea Sandu comisiilor FRF în plenul Adunării Generale a cluburilor de Liga a II-a. Până atunci voi urmări cu interes anunțurile oficiale de pe siteul FRF prin care suntem înștiințați că nu se desfășoară activitate cu presa.

Articol de Mihai ANDRIEȘ

17 Feb. 2012, 09:08 Opinii
Pe aceeași temă