Amatorism, indiferență sau românisme?

26 Aug. 2011, 17:38 Opinii
Amatorism, indiferență sau românisme?

Meciurile de la Plopeni și de la Sebiș din ultima rundă a Cupei României au avut parte de trei evenimente minore, dar cu implicații majore. Astfel, atât CSO Plopeni (Liga a III-a), cât și Chindia (Liga a II-a) au făcut câte patru schimbări, deși regulamentul este clar în această situație. Când se întâlnesc două echipe din eșaloane diferite se merge pe regulile echipei de eșalon superior și nu invers. Un fapt asemănător a avut loc și la Sebiș, doar că aici a fost vorba doar de Unirea Alba Iulia care a făcut patru schimbări.

Explicația este logică: dacă o echipă de Liga I se va duela cu o echipă de Liga a III-a nu o să vedeți patru schimbări la prim divizionară și nici trei jucători Under 21 pe tot timpul meciului. Ar fi un pic ciudat, nu? De altfel, bănuiala că ceva a fost în neregulă mi-a fost confirmată și de cineva din federație, care a declarat că echipa care a făcut patru schimbări este în culpă. Aceeași sursă a mai declarat și că în jocurile dintre echipe provenind din eșaloane diferite nu este obligatorie folosirea jucătorilor Under 21.

Dublu forfait sau o băgăm pe mânecă?

Acum apare problema următoare. Atât Chindia, cât și Plopeniul au făcut câte patru schimbări, deși nu aveau voie decât trei. În mod normal s-ar da 0-3 pentru ambele echipe, așa că am încercat să iau legătura cu oficiali ai echipelor în cauză, dar nu am reușit în mod direct. În schimb, indirect am aflat că toatele tabere implicate dau vina pe observatorii celor două meciuri, spunând că aceștia i-ar fi anunțat că pot face patru schimbări. Așa că în caz de ceva vom avea acari Păun de conjunctură :D

Dacă la meciul Unirii Alba Iulia, nu ar fi probleme, deoarece uniriștii oricum pierduseră meciul, e de urmărit dacă se va lua vreo măsură în ceea ce privește meciul dintre Plopeni și Chindia.

VA LUA FEDERAȚIA VREO MĂ‚SURĂ‚ SAU SE VA FACE CĂ‚ PLOUĂ‚?

26 Aug. 2011, 17:38 Opinii
Pe aceeași temă