Noul Oțelul a făcut cerere de înregistrare a mărcii vândute

Noul Oțelul** a făcut cerere de înregistrare a mărcii vândute

Continuă disputa pe tema mărcii „FC Oțelul Galați 1964”, deși licitația în care aceasta a fost scoasă la vânzare, alături de trofeele campioanei României din 2011, s-a încheiat prin adjudecarea acestora cu suma de 10.000 euro.

Suporter Club Oțelul Galați, care se consideră continuatorul clubului intrat în faliment, a explicat că „nu a putut participa la o licitație ce nu a avut obiect legal, dovadă și opțiunea organizatorilor de a vinde trofeele atât de importante pentru suporterii oțelari alături de o marcă fictivă, asupra căreia nu dețin dreptul de proprietate”, conform unui comunicat de presă.

Pe lângă faptul că marca scoasă la vânzare este una „decăzută”, fără valoare din punct de vedere juridic, cei de la noul Oțelul susțin că și vânzarea colecției de trofee a fost una ilegală. „Din punct de vedere legal, licitația nu a respectat Legea 84/98 – privind mărcile și indicațiile geografice având în vedere că marca FC Oțelul Galați nr. 04537 din 04.04.2006, în momentul licitației fiind decazută din drepturi, licitația a fost nulă de drept. În plus, colecțiile de trofee și tricouri sunt purtătoare de marcă și nici ele nu puteau face obiectul licitației. De asemenea, menționăm că nici mărcile complementare prezentate în lotul scos la licitație, marca aniversară de 50 de ani și cea flancată de lei nu sunt înregistrate la OSIM, în plus acestea având opoziție oficială din partea clubului spaniol FC Barcelona, motiv pentru care nu pot fi nici măcar înregistrate, cu atât mai mult tranzacționate”, se spune în comunicat.

Totodată, clubul suporterilor Oțelului a anunțat că are depusă la OSIM cerere de înregistrare a unei mărci identice cu cea vândută la licitație, la fel cum a făcut în această lună și societatea aflată în faliment. „Având în vedere că marca FC Oțelul Galați nu este oficial înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, am considerat de cuviință că asociația noastră este cea mai în măsură să dețină această marcă și am depus o cerere de înregistrare, pentru a pune opoziție la cererea de marcă M2017/00736 din 07.02.2017, care a fost vândută în urma licitației, urmând ca solicitarea lichidatorului judiciar să fie lovită de nulitate absolută, având în vedere (…) că un asemenea demers nu poate fi făcut de către o societate aflată în faliment, ce nu mai are scop patrimonial și nici nu poate întreprinde activități comerciale. În plus, cererea de înregistrare nu conferă drepturi de folosință asupra mărcii respective, cu atât mai mult dreptul de a organiza licitații și de a obține profit din urma unei posibile tranzacții”.

De asemenea, SC Oțelul Galați mai spune în comunicat că „a încercat să evite folosirea imaginii Oțelului într-un război ce nu afectează decât comunitatea de suporteri și numele Oțelul, iar în acest sens a trimis o scrisoare de intenție de achiziție directă a colecției, însă cei abilitați să răspundă au refuzat să facă acest lucru, în ciuda disponibilității clubului nostru de a rezolva această situație incertă care nu face decât rău Oțelului ca brand. Îi asigurăm pe toți fanii că demersurile noastre vor continua”.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Marius Prisacariu (Viața liberă)

Pe aceeași temă