Nou-promovatele AU primit LICENȚA, UTA, Chindia, Alro, Săgeata și FC Botoșani NU

09 Jun. 2012, 12:38 Special
Nou-promovatele AU primit LICENȚA,** UTA, Chindia, Alro, Săgeata și FC Botoșani NU

Cele patru cluburi nou-promovate în Liga I, CSMS Iași, Viitorul Constanța, Gloria Bistrița și Gaz Metan Severin, au primit licența pentru sezonul 2012-2013 din partea Departamentului de licențiere din cadrul Federației Romane de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF.

Alături de cele 4 echipe ce au promovat în Liga I au mai formulat cereri de primire a licenței ale 10 cluburi participante în competiție și SC Fotbal Club U Craiova SA, care, în data de 20 iulie 2011, a fost exclusă provizoriu din FRF de Comietul Executiv al FRF.

În urma solicitărilor, Comisia de licențiere a cluburilor – instanța de fond a acordat licența următoarelor cluburi:

♦ CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL STUDENȚESC IAȘI
♦ F.C. VIITORUL CONSTANȚA S.A.
♦ ASOCIAȚIA CLUB FOTBAL GLORIA 1922 BISTRIȚA
♦ C.S. GAZ METAN SEVERIN
♦ CLUB SPORTIV „FOTBAL CLUB” BIHOR ORADEA
♦ CLUBUL DE FOTBAL BRÂILA S.A.
♦ FOTBAL CLUB ARGEȘ S.A.

și a refuzat acordarea acesteia următoarelor cluburi:

♦ FOTBAL CLUB „DELTA”motive: neîndeplinirea criteriilor financiare (art. 45 și 47);
♦ FOTBAL CLUB UTA SAmotive: neîndeplinirea condiției de membru afiliat la FRF de cel puțin 3 ani consecutivi (art. 11 alin. 2) și neîndeplinirea criteriilor financiare (art. 45, 47, 48 și 49);
♦ POLITEHNICA TIMIȘOARA SAmotive: retragerea dosarului;
♦ FOTBAL CLUB CHINDIA TÂRGOVIȘTEmotive: neîndeplinirea condiției de membru afiliat la FRF de cel puțin 3 ani consecutivi (art. 11 alin. 2) și neîndeplinirea criteriilor de infrastructură – art. 23;
♦ ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB SĂ‚GEATA NĂ‚VODARImotive: neîndeplinirea criteriilor de infrastructură (art. 23), de personal și administrative (art. 29, 30, 31, 32, 35), juridice (art. 42 alin. 2. lit. d) și financiare (art. 45, 46, 47, 48, 49);
♦ ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB BOTOȘANImotive: neîndeplinirea criteriilor de infrastructură (art. 23 alin. 1) și criteriile financiare (art. 47);
♦ ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO – SLATINAmotive: neîndeplinirea criteriilor de infrastructură (art. 23);
♦ SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SAmotive: lipsa calității procesuale a solicitantului de licență și pentru neîndeplinirea criteriilor sportive, de infrastructură, de personal și administrative, juridice și financiare.

Dintre echipele ce n-au primit licența, trei formații au depus contestație împotriva hotărârilor instanței de fond: FOTBAL CLUB „DELTA”, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO – SLATINA și SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA. După judecarea contestațiilor, doar o echipă dintre cele trei a primit răspuns afirmativ.

Comisia de Apel a soluționat contestațiile astfel:

♦ A admis apelul formulat de clubul FOTBAL CLUB „DELTA”, a desființat Hotărârea nr. 32/25 mai 2012 și a acordat licența de Liga I pentru sezonul 2012-2013 clubului FOTBAL CLUB „DELTA”.

♦ A respins apelul formulat de clubul ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO – SLATINA ca tardiv formulat și a menținut dispozitiile Hotărârii nr. 26/25 mai 2012 a Comisiei de licențiere a cluburilor.

♦ A respins apelul formulat de SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA ca fiind netaxat și a menținut dispozițiile Hotărârii nr. 33/25 mai 2012 a Comisiei de licențiere a cluburilor.

Articol scris de Marius ANGHEL

foto: photochic.ro

09 Jun. 2012, 12:38 Special
Pe aceeași temă