Mircea Sandu vrea două serii a câte 12 echipe!

02 Feb. 2009, 21:25 Special
Mircea Sandu vrea** două serii a câte 12 echipe!

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunțat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții cluburilor din ligile inferioare, de la Oradea, că va propune un nou sistem de organizare al competițiilor din eșaloanele doi și trei. Conform proiectului propus, Liga a 2-a va avea, începând cu sezonul 2010-2011, două serii a câte 12 echipe, promovarea și retrogradarea urmând să se decidă în urma turneelor play-off și, respectiv, play-out.

 

"Am propus Adunării Generale două serii, Est și Vest, cu câte 12 echipe și cu play-off și play-out. Aceste schimbări ar putea surveni doar din sezonul 2010-2011. Noi vrem să licențiem Liga a II-a, iar între Liga a II-a și a III-a am dori un campionat intermediar. Astfel, cel care promovează din Liga a III-a va avea la dispoziție un timp pentru a-și regla problemele și a obține licența", a spus Mircea Sandu.

 

Comentează pe blogul lui FLORIN ALBOIU

noul format al Ligii a 2-a propus de FRF

 

Directorul general al FRF, Ionuț Lupescu, a precizat că, din punct de vedere comercial, o singură serie era mai atractivă, dar ar crește costurile pentru transport, astfel că s-a ales o soluție de compromis.

 

"Din punct de vedere comercial o singură serie de Liga a II-a ar putea fi mai atractivă. Într-un fel se împart drepturile de televiziune pentru 36 de echipe, și altfel pentru 18. Pe de altă parte, există problema infrastructurii. Costurile de transport sunt foarte mari", a spus la rândul său Ionuț Lupescu.

 

La întâlnirea de la Oradea cu conducerea FRF au participat conducătorii de cluburi și licee sportive din 7 județe ale țării: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Hunedoara.

 

02 Feb. 2009, 21:25 Special
Pe aceeași temă