Meciurile din Cupa României se vor vedea și la DolceSport. ProTV păstrează primele două opțiuni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2015, 23:36 Actualizat: 15 Sep. 2015, 23:37 Special
Meciurile din Cupa României se vor vedea și la DolceSport.  ProTV păstrează primele două opțiuni

Dolce a anunțat azi că meciurile de fotbal din Cupa României vor fi difuzate în următorii trei ani și de canalele DolceSport. Potrivit unor surse din Federația Română de Fotbal, ProTV păstrează în continuare primele două opțiuni din competiția knock-out.

Dolce Sport 1 va transmite săptămâna următoare șapte meciuri din faza 16-imilor, potrivit sursei citate:

Marți
ACS Berceni – CSMS Iași (ora 16:00)
CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Poli Timișoara (ora 18:00)
UTA Bătrâna Doamnă – CS Pandurii Târgu Jiu (ora 20:00)

Miercuri
SC Bacău – CSU Craiova (ora 17:00)
Unirea Tărlungeni – FC Petrolul (ora 20:00)

Joi
Dacia Unirea Brăila – FC Dinamo (ora 16:30)
„U” Cluj – Steaua (ora 20:30)


 

Regulamentul Cupei României:

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).
 
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).

În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga 1 se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători (conform art.30.11 din ROAF).

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art.30.12 din ROAF).

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.
 
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi, pe 22/23/24 septembrie, cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2015, 23:36 Actualizat: 15 Sep. 2015, 23:37 Special
Pe aceeași temă