LPF2 s-a decis: vrea doar patru retrogradate din fiecare serie și revenirea la cei doi jucători Under 21 obligatorii

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 09:17 Special
LPF2 s-a decis: vrea doar patru retrogradate din fiecare serie** și revenirea la cei doi jucători Under 21 obligatorii

Peste trei ore a durat Adunarea Generală Extraordinară a LPF2 care a avut loc aseară într-una din sălile complexului federal de la Mogoșoaia. Debutul a fost unul furtunos, din cauza divergențelor apărute după ce oficialii FRF au declinat participarea la ședința LPF2 din cauza programului încărcat. Aceștia au oferit o variantă de compromis, prin care au cerut mutarea întrunirii forului condus de Auraș Brașoveanu la hotelul Ramada, acolo unde au avut loc ieri și întâlnirile dintre șefia FRF și șefii AJF, respectiv reprezentanții cluburilor din Liga 3.

Moment încins cu Gabi Bădescu, consilierul președintelui FRF

În primele momente ale ședinței, cei prezenți au fost anunțați de problema apărută în ceea ce privește prezența oficialilor federali la Adunarea Generală a LPF2. După ce li s-a explicat că se va decide prin vot deschis, dacă întrunirea va continua la Mogoșoaia sau se va muta la Ramada, s-a trecut la facerea prezenței.

Moment în care a apărut furtunos Gabi Bădescu, consilierul președintelui FRF. Deși cei prezenți se așteptau ca acesta să ia un loc în prezidiu și să rămână la discuții, lucrurile au fost total pe dos. Reprezentantul FRF i-a anunțat pe pe cei prezenți în sală că a venit pentru a transmite un mesaj din partea președintelui: „conform înțelegerii care s-a făcut cu dumnealui, acum două-trei zile, dumnealui vă așteaptă la hotel Ramada, unde sunt și ceilalți delegați, pe reprezentanții cluburilor din Liga 2. Împreună cu domnul secretar general. Dumnealui este acolo de la ora 16 fără 7 minute, conform înțelegerii pe care știu că a avut-o cu dumneavoastră”.

În timp ce Brașoveanu încerca să îi explice reprezentantului FRF că tocmai pe acest subiect urma să se voteze, spiritele s-au încins, după o serie de acuze lansate de Bădescu la adresa președintelui LPF2. Momentul a trecut fără urmări grave, însă tensiunea a atins cote ridicate în sală, după schimbul de replici dintre cei doi.

Încă trei cluburi s-au alăturat LPF2

Votul exprimat în defavoarea mutării la Ramada (scor 11-5) a dus la începerea efectivă a ședinței, primul punct pe ordinea de zi a fost acceptarea de noi membri în cadrul LPF2. În unanimitate s-a votat pentru primirea celor trei cluburi care au înaintat cererile respective, în speță FC Voluntari, Șoimii Pâncota și Olimpia Satu Mare. Din acest moment, lucrurile nu au mai mers la fel de ușor, celelalte puncte de pe ordinea de zi stârnind ample discuții, mai ales că s-a discutat despre organigramă, bugete, salarii și comisiile care ar urma să intre sub jurisdicția LPF2.

Dan Tulpan și Ionuț Ivan, vicepreședinții LPF2

S-a ajuns în cele din urmă la un acord ca problemele de ordin financiar să se discute la următoarea ședință a LPF2. În schimb, s-au votat atât organigrama ligii, dar și componența Biroului Executiv, despre care vom discuta pe larg într-un alt material. Dan Tulpan și Ionuț Ivan au fost aleși ca vicepreședinți, în timp ce alți patru oficiali de cluburi – câte doi din fiecare serie – vor ocupa locuri în Biroul Executiv al LPF2

Propunere de patru retrogradate pe serie

Controversele apărute după votul de la Hărman, atunci când s-a propus ca din sezonul 2015-2016 să se treacă la un sistem cu 22 de echipe, context în care ar fi retrogradat 16 echipe din Liga 2, au fost lămurite în ședința de ieri. După lungi discuții, s-a ajuns la un numitor comun, cu doar patru retrogradate din fiecare serie, dar și revenirea la sistemul cu doi jucători Under 21 prezenți concomitent în teren. Rămâne de văzut dacă până pe 15 iulie, data la care se vor termina înscrierile pentru noul sezon, se vor aduna 28 de echipe pentru a face două serii de câte 14

Aceste două propuneri vor fi înainte Comitetului Executiv spre aprobare în cadrul ședinței care va avea loc azi de la ora 14, după Adunarea Generală a FRF de la Casa Fotbalulul.

Vom reveni cu noi detalii despre cele discutate aseară

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 09:17 Special
Pe aceeași temă