LPF 2 va primi avizul FRF în sedința CEx de sâmbătă

24 May. 2012, 14:50 Special
LPF 2 va primi avizul FRF** în sedința CEx de sâmbătă

Cluburile din eșalonul secund se vor organiza după modelul celor din prima divizie, sub coordonarea unei ligi profesioniste. Bazele înființării LPF 2 au fost puse, urmând ca în sedința CEx al FRF, programată sâmbătă, să fie dat girul forului superior.

Reprezentanții cluburilor din eșalonul secund s-au reunit, miercuri, la București pentru a pune la punct ultimele detalii legate de înființarea Ligii a II-a Profesioniste de Fotbal, proiect dezbătut încă din 2010. Noua structură urmează să primească avizul FRF.

„Ca să funcționeze cu drepturi depline trebuie avizul Comitetului Executiv al FRF, care probabil va fi dat sâmbătă. După aceea este nevoie de o hotărâre judecătorească, sunt anumiți pași care trebuie parcurși. Nu toată lumea agreează această formă de organizare, dar părerea mea este că va fi benefică cluburilor, va trece de avizul FRF. La următoarea întâlnire se va stabili cine va conduce LPF 2”, a declarat Gheorghe Constantin, reprezentatul cluburilor din Liga a II-a în CEx.

Președintele clubului Dunărea Galați, Auraș Brașoveanu (FOTO), inițiatorul acestui proiect, este varianta vehiculată la președinția LPF 2.

„Nu se va devansa etapa”

Potrivit spuselor reprezentantului cluburilor din eșalonul secund în CEx, Ghoerghe Constantin, ultima etapă a sezonului se va disputa la data programată inițial.

„Nu se va devansa etapa. S-a discutat acest aspect, noi, cei doi reprezentanți în CEx trebuia să cerem oficial acest lucru, dar majoritatea a preferat ca etapa să se desfășoare așa cum este stabilit. Motivul, foarte multe echipe sunt susținute financiar de primării, dat fiind faptul că la o săptămâna sunt alegeri, contează pentru imagine. Nu știu ce va fi pe ordinea de zi în sedința de Comitet Executiv, dar trebuie să se stabilească modalitatea în care locul celor de la Poli Timișoara va fi ocupat”, a mai precizat Gheorghe Constantin, actualmente președinte la Gaz Metan Severin.

Sursa: Gazeta Nouă

24 May. 2012, 14:50 Special
Pe aceeași temă