Juventus trece în turul III

30 Jul. 2009, 00:58 Special

Ieri, pe stadionul Comprest, s-a disputat meciul din turul II al Cupei României dintre echipa gazdă și Juventus București. Proaspăt promovată în liga a III- a, după ce a câștigat meciul din play-off, contra FCM  Alexandria, Comprest G.I.M pornea înaintea meciului cu șansa a doua, asta și datorită faptului că Juventus avea o echipă cu mai mare experiență la un asemenea nivel.
 

 

Începutul de partidă aparține echipei conduse de Augustin Ionel, C. Dobre & co. reușind câteva faze importante la poarta alb-albaștrilor. Comprest-ul încearcă să se revanșeze prin șutul anemic al lui Cr. Duca, însă după numai 25 de minute se resemnează după ce primesc primul gol. Lovitura liberă executată scurt către C. Dobre, nemarcat, și golul acestuia de la 17 metri direct în vinclu avea să aducă începutul unui spectacol cu multe goluri. Nemaiavând nimic de pierdut, gazdele se aruncă în atac, doar ghinionul făcând ca rezultatul să fie egal. Prima repriză se termină cu avataj minim și cu multe faulturi și întreruperi ce au dus la o proastă cursivitate a jocului.
 

 

Cea de-a doua repriză începe tot cu Juventus în atac, Motan ratează desprinderea după ce, rămas singur în 6 metri cu portarul, trage în acesta. Fazele de poartă se joacă dintr-un careu în altul, cele două echipe sar peste construcție. Comprest reușește să egaleze după un un-doi între Duca și Ungureanu, cel din urmă reușind să-l învingă pe portar, însă tușierul ridică fanionul și golul este anulat pe motiv de offside. D. Florea putea aduce totuși egalarea, dar intervenția miraculoasă a lui Rădulescu ține tabela neschimbată. În timp ce jucătorii lui Șoamă Ionuț se joacă cu ocaziile de gol, Motan nu mai greșește a doua oară și majorează scorul după ce speculează o greșeală a apărării adverse. Alb-albaștrii nu își mai revin după cel de-al doilea gol și primesc încă două. Primul este reușit cu o lovitură de cap, după o fază fixă, marcator fiind nou intratul R. Dumitrescu, iar cel ce ducea scorul la 4-0 avea să fie tot Motan. Finalul îi găsește pe Comprest în atac în căutarea golului de onoare, dar Duca, Răduca și Lucescu nu reușesc să înscrie.
 

 

Comprest părăsește cu capul sus Cupa României la catătul unui joc în care maturitatea celor de la Juventus și-a pus amprenta pe durata celor 90 de minute de joc.
 

 

Comprest G.I.M.București: Stegărescu – D. Florea, Albert, P. Vasile, Ionică – Cr. Duca, Dragnea, Nemțescu, Lucescu – Răduca, Ungureanu. Au mai jucat: Zaharia, Cioalcă și Bărbulescu.
Antrenor: Șoamă Ionuț
 


Juventus București: B. Rădulescu – Dima, Tâlpeanu, D. Grigore, I. Rafphael – Dobre, Rotaru, Chirvase, Călințaru – Fătu, Motan. Au mai jucat: R. Dumitrescu, Baicu și C. Andrei
Antrenor: Augustin Ionel
 

 

Arbitri: Bujor Cristina (principal), Dumitriu Daniel, Niculescu Dan (asistenți) și Ivan Daniel (rezervă)
 

 

Articol și foto de Marius Anghel
 

30 Jul. 2009, 00:58 Special
Pe aceeași temă