Petrolul, „U” Cluj și Liceul Mircea Eliade, câștigătoare la Brașov Indoor Cup III

06 Feb. 2012, 18:24 Juniori
Petrolul,

În weekendul recent încheiat s-a desfășurat prima parte a turneului Brasov Indoor Cup, ediția a 3-a. Organizatorii, ACS Tâmpa Brașov, Direcția Sport și Tineret a Municipiului Brașov în colaborare cu AJF Brașov, au decis ca ediția din acest an a reputatului turneu de fotbal pentru copii să se desfășoare în 2 serii distincte pe categorii de vârstă datorită programei școlare. Astfel de joi 2 februarie până duminică 5 februarie, un număr de 49 de echipe din România și Republica Moldova s-au întrecut pentru prestigiu și premiile puse în joc la 2 categorii de vârstă U11 (2001) și U10 (2002).

La U11 s-a jucat în sala unde au participat 11 echipe, dar și pe teren sintetic unde au participat alte 11 echipe. Pe teren sintetic s-a impus Petrolul Ploiești după o finală încinsă unde au trecut de FC Benta Brașov, iar la U11 varianta de sală U Cluj a câștigat competiția după finala cu Prosport Focșani.

La U10 a câștigat Liceul Mircea Eliade București, care a trecut în finală de Petrolul Ploiești, în timp ce ACS Tâmpa Brașov a obținut medaliile de bronz după ce a învins pe CSS Câmpulung Muscel în finala mică.

Superlativele turneului

Ca la orice competiție de o asemenea importanță, avem și fotbaliști care s-au remarcat. Astfel, la categoria de vârsta U11, cel mai bun portar a fost desemnat Alexandru Mureșan de la Universitatea Cluj Napoca. La aceeași categorie, golgheter a fost Dan Vele de la ACS Steagu Roșu Brașov, iar cel mai bun jucător este Marian Milea de la Prosport Focșani.

La U11 varianta de teren sintetic, cel mai bun jucător a fost Nițescu MIhai de la câștigatorea Petrolul Ploiești, FC Benta a dat cel mai bun portar în persoana lui Tudor Lupuleț, iar golgheterul competiției a venit de la U Cluj prin Alex Negreanu care își serba și ziua de naștere odată cu acest trofeu.

La cei mai mici cu un an, născuți în 2002, cel mai bun portar a fost desemnat Petre Iordan de la Mircea Eliade București. Golgheter la 2002 a fost Alexandru Lăudatu de la CSM Focșani, cu 12 reușite, chiar dacă formația sa a plecat mai devreme și nu a mai jucat ultimul meci. Cel mai bun jucător la U10 a fost ales Tiberiu Parciulea de la Școala de Fotbal Constantin Dumitru Pitești.

„Vreau în primul rând să mulțumesc cluburilor ai antrenorilor din întreaga țară care au făcut eforturi de a ajunge la Brașov pentru acest turneu când condițiile meteo au fost foarte rele. A fost prima ediție internațională la Brașov Indoor Cup, varianta de iarnă a prestigiosului Brașov Junior’s Cup. Nivelul a fost unul ridicat cu meciuri aprig disputate, iar până la urmă cei care au câștigat au meritat-o din plin. Aceste compeții fac doar bine fotbalului românesc care nu duce deloc lipsă de talente din ce am văzut în meciurile încheiate ieri. Au participat 8 cluburi din județul Brașov, un record până acum și un nou lucru care mă bucură mult. Sunt convins că și weekendul viitor turneul va fi la fel de interesant.” – Ciprian Jurubescu, președinte ACS Tâmpa.

Vineri, 10 februarie, Brașov Indoor Cup III va continua cu categoriile de vârstă U9, U8 și U7.

06 Feb. 2012, 18:24 Juniori
Pe aceeași temă