Junior hunedorean aproape de transferul la FC Nurnberg

02 Jul. 2012, 19:02 Juniori
Junior hunedorean** aproape de transferul la FC Nurnberg

Dupa ce cativa juniori de la Atletico Arad au fost doriti de formatia engleza Manchester City, inca un junior din Romania ar putea ajunge in strainatate.
Buzducea Robert (foto-rosu), junior Under 15, este mijlocas central si joaca in acest moment la Primavera Deva.

Juniorul care va implini 15 ani in aceasta vara este aproape de un transfer la formatia de Bundesliga, FC Nurnberg, formatie pentru care au semnat si fostii jucatori ai stelei si ai rapidului Geraldo Alves si Marcos Antonio.

Robert a castigat campionatul judetean Hunedoara cu echipa lui, Primavera Deva, calificandu-se la turneul zonal care s-a desfasurat la Timisoara.
Dupa 3 meciuri contra CSS Caransebes, Atletico Arad si Poli Timisoara, cei de la Deva au terminat pe ultimul loc in grupa.

Iti doresti sa pleci la Fc Nurnberg?
Atunci cand te vrea o echipa ca Nurnberg este normal sa iti doresti, dar este foarte greu din cauza scolii.

Cum te-au vazut cei din Germania?
Am fost acolo la niste antrenamente si asa m-au vazut.

Care este diferenta intre Romania si Germania?
Diferenta este destul de mare cam la toate capitolele.Conditiile de pregatire,civilizatia,totul.In romania sunt 2,3 echipe care pot oferi conditii bune de pregatire.

Daca ai fi dorit de o echipa din Romania, ai merge?
Nu stiu, poate ca in Romania nu as avea atat de multe sanse ca in Germania. Acolo sunt putini jucatori tehnici, iar la noi, in Romania sunt foarte multi, dar pacat ca nu au unde sa creasca din cauza ca in Romania sunt conditii destul de grele de pregatire.

Care este idolul tau?
Eu nu am idoli, cred ca este o mare prostie chestia asta cu idolii. Nu exista idoli.
Pot sa spun insa ca am un jucator preferat. Lionel Messi este clar cel mai bun jucator din lume si dupa parerea mea cel mai bun care a existat vreodata. Are tot ce ii trebuie, viteza,tehnica, clar-viziune, explozie. E un jucator incredibil.
Daca ar fi sa aleg alt jucator infara de Messi, cu siguranta ca acela ar fi Mario Gotze jucatorul celor de la Borussia Dortmund.

Daca iti place Messi, presupun ca iti place si FC Barcelona…
Da, bineinteles. Este cea mai buna echipa. Este greu sa ii bati, joaca cel mai frumos fotbal.
Multi spun ca acel joc de pase este plictisitor, dar eu cred ca este foarte frumos jocul lor.

In Romania exista aceasta polemica, „Tineam de mic cu..”.Tu cu cine ti?
Steaua Bucuresti. Este echipa care in ultimii ani a tinut fotbalul romanesc in picioare, cu participari in Champions League si Europa League.
Pot sa spun ca imi pare foarte rau de situatia in care se afla Poli Timisoara. Stand destul de aproape de Timisoara, mergeam la fiecare meci important si imi place mult aceasta echipa, imi plac mult suporterii.

Articol scris de Fotbal Vest

02 Jul. 2012, 19:02 Juniori
Pe aceeași temă