Colegiul Național „Gib Mihăescu” Drăgășani a transferat zilele trecute doi jucători la CS U Craiova. Astfel, drăgășeneni la origine, fundașul Ionuț Lăzarescu și atacantul George Neacșu au semnat cu clubul din Bănie. Lăzărescu și Neacșu au făcut parte din grupa ’96-’97 a profesorului Narcis Enăchescu, ultimul fiind până în vara trecută și în pregătiri cu CSM Râmnicu Vâlcea, unde nu a fost păstrat.
„Au muncit foarte mult pentru a putea ajunge la acest nivel și, de acum, totul depinde de ei. Sunt doi jucători foarte valoroși și trebuie să fie profesioniști, să muncească foarte mult să ajungă titulari la prima echipă. Sorin Cârțu i-a vrut din vară, dar atunci ei erau juniori sub contract cu Drăgășani și trebuiau să plătească o sumă importantă pentru grila de formare. Neacșu a jucat la Podari și a dat multe goluri, acum, după ce au încheiat junioratul, ambii au fost transferați gratis, mai ales că, actualul antrenor, Daniel Mogoșanu îi știa și el foarte bine. Drăgășani produce an de an fotbaliști valoroși, este încă o dovadă că la CN „Gib Mihăescu” se muncește profesionist, cu antrenori extrem de bine pregătiți”, a spus profesorul Narcis Enăchescu.
Drăgășani a mai dat recent alți doi jucători în Liga 1, pe Alexandru Păun (CFR Cluj) și Alexandru Dandea (Astra Giurgiu).
CN „Gib Mihăescu” are trei profesori de sport, cu specializare pentru fotbal: Narcis Enăchescu (gradul didactic 1 și licenta A UEFA), Florin Lupu (gradul didactic 1 și licenta B UEFA) și Octavian Mîțoc (gradul didactic 1 și licența B UEFA).
Narcis Enăchescu spune că Drăgășaniul va continua să dea jucători talentați în fotbalul românesc pentru că are un climat propice pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. „Directorul Ana Nițoiu a fost întotdeauna aproape de sport, a promovat educația fizică și sportivă și împreună cu autoritățile locale, asigură condiții foarte bune pentru performanță. Grupa 96-97 a fost una foarte bună, cu un nucleu de 7-8 jucători care puteau să facă înaltă performanță. Urmează ca alți trei jucători să termine în vara junioratul și sper să facă pasul spre primele eșaloane: Bogdan Uță, Luigi Tapoi și Ionuț Mihăescu. Obiectivele principale la Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv sunt educația fizică și sportivă, dezvoltarea fizică armonioasă, integrarea în societate și performanța sportivă. Cei mai mulți sportivi care fac performanță în toate sporturile, pleacă din aceste cluburi datorită profesorilor și antrenorilor extrem de bine pregătiți, pedagogi foarte buni și cu mare experiență în educarea copiilor”, a mai spus Enăchescu.
Articol scris de Adi Georgescu