Jucătorul care a marcat 8 goluri într-un meci își povestește momentul carierei: „Vedeam o tristețe în ochii adversarilor. Îmi părea rău într-un fel”

Jucătorul care a marcat 8 goluri într-un meci își povestește momentul carierei:**
  • Brian Lemac povestește cum a înscris 8 goluri pentru „U” Cluj, în meciul cu Viitorul „Mihai Georgescu”, din Liga a IV-a Cluj.
  • Atacantul de 21 de ani joacă la același nivel cu tatăl său și este fratele lui Denis Lemac, fostul atacant al lui Dinamo.


„U” Cluj continuă să creeze rezultate hilare prin Liga a IV-a Cluj, iar jucătorii reușesc și ei realizări personale demne de „Cartea Recordurilor”. Ultima ispravă a clujenilor: 14-1 cu Viitorul „Mihai Georgescu”, o școală de fotbal ce își propune doar să crească jucători. Rezultatul n-a fost unul nemaivăzut de suporterii ardeleni, dar faptul că un jucător a marcat opt goluri a fost un fapt nemaintâlnit nici măcar în Liga a IV-a.

Numele său e Brian Lemac, are 21 de ani și e golgheterul Universității. Până și el a rămas mirat de câte goluri a înscris și surprinde, spunând că l-au încercat sentimente de regret, văzându-și adversarii umiliți. „A fost o surpriză pentru toată lumea. N-am mai reușit chiar opt goluri într-un meci. Vedeam o tristețe pe chipul adversarilor. Îmi părea într-un fel rău că și eu eram junior și țin minte că nu îmi venea să ies din casă, după ce pierdeam la scor. Sper ca ei să-și revină și să meargă pe drumul lor. Sunt copii și joacă și la juniori și au meciuri din trei în trei zile. E greu așa”, spune Brian Lemac.

Vrea 60 de goluri

Are 33 de goluri în acest sezon, la Universitatea Cluj, dar spune că vrea să dea goluri în prima ligă, nu în Liga a IV-a. „Să nu uităm totuși că e Liga a 4-a și nu acesta e nivelul nostru. Vrem să ajungem cât mai sus și să arătăm care e nivelul nostru. Nu cred că o să avem probleme nici în acest sezon și nici sezonul viitor, în Liga a 3-a. Nu mi-am propus un număr de goluri, dar dacă ar fi să se respecte media de până acum ar trebui să dau 50-60 de goluri”, a spus Brian Lemac.

„Tatăl meu joacă tot în Liga a IV-a”

Fratele său a debutat în Liga 1 la Dinamo, dar a eșuat la acel nivel și s-a retras din cauza accidentărilor, în America. Nici tatăl său nu este străin de fotbal. Joacă chiar și astăzi, la 45 de ani, tot în Liga a IV-a. „Tatăl meu, la 45 de ani, joacă la FC Remet, tot în Liga a 4-a, în Maramureș și e căpitan de echipă. A jucat la Sighet până în la nivel de Liga a 3-a. Fratele meu e în America acum. E cu gândul la nuntă. Lucrează la firma prietenei sale. Chiar spune că va mai încerca să joace în America. El a jucat la Dinamo, a debutat în Liga 1, apoi a fost împrumutat la Berceni și s-a dus tot în jos, a ajuns la Sighet și s-a accidentat, din păcate. N-a mai avut de ales și a trebuit să ia o pauză. La mine în familie, fotbalul este o religie”, spune Lemac, care visează din Liga a IV-a, la Liga 1 și chiar la Champions League. „Visul meu este să ajung în Liga 1 cu U Cluj și mai departe la o echipă în străinătate. Cel mai mare vis este să joc în Champions League odată. Acum vin peste 1000 de oameni la fiecare meci și chiar este o plăcere pentru mine să joc”, spune Brian Lemac.

Jucătorul cu 21 de goluri într-un meci

Alte „ciudățenii” de acest gen au mai existat în fotbalul mondial. Pedro Carrion este jucătorul care a marcat cele mai multe goluri, într-un meci de primă ligă, din Europa. S-a întâmplat în campionatul din Gibraltar, când FC Europa a câștigat cu 16-1 meciul cu Britannia XI. Carrion a înscris atunci 11 goluri.
În ligile inferioare din Suedia, un fotbalist a marcat 21 de goluri, în același meci. Echipa sa, Congo United FC, a câștigat cu 30-0, prilej pentru Yanick Manzizila să facă spectacol.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan BODEA

Pe aceeași temă