Gloria Progresul, încă un pas spre dezastru. Clubul bistrițean a fost depunctat din nou și poate ajunge pe loc retrogradabil. Băbuțan nu-i dă nicio șansă

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 13:15 Special
Gloria Progresul, încă un pas spre dezastru.** Clubul bistrițean a fost depunctat din nou și poate ajunge pe loc retrogradabil. Băbuțan nu-i dă nicio șansă

Ședința de miercuri, 3 iunie, a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a dus la noi sancțiuni dure pentru cluburile din eșaloanele inferioare din țara noastră. Gloria Progresul Bistrița, Cetatea Târgu Neamț, Arieșul 1907 Turda și AFC Fortuna s-au aflat pe masa comisiilor federale și s-au ales cu excluderi, depunctări, interziceri și amenzi.

Gloria Progresul, la a treia depunctare și la un pas de excludere sau retrogradare

Echipa bistrițeană din Seria a V-a a Ligii 3 nu și-a rezolvat litigiul cu Ionuț Cristian Hlinca, astfel că s-a ales cu o nouă depunctare în clasament, pentru a treia oară, însumând astfel un total de -8 puncte. Șase dintre ele vin din cauza procesului cu Hlinca, iar două din cel cu Olimpiu Bucur.

„În baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, comisia a hotărât sancționarea AFC Gloria Progresul cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 14.05.2015-29.05.2015. Comisia a acordat termen în data de 17 iunie 2015, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Hlinca Ionuț Cristian pentru a evita în continuare depunctarea”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică în cazul lui Hlinca.

Băbuțan: „Va dispărea și această Gloria Progresul. Simt că totul se dărâmă aici, că fotbalul bistrițean are un sfârșit tragic”

Litigiile nu sunt încheiate, astfel că Gloria Progresul poate acumula noi depunctări și riscă să ajungă pe loc retrogradabil și chiar să fie exclusă din competiții. Cu ultimele două puncte scăzute, Gloria a ajuns la 25 de puncte în clasament, a căzut sub CS Iernut (26 puncte) și o poate „depăși” în săptămânile următoare pe Sănătatea Cluj (21 puncte), grupare care a retrogradat de pe locul 13.

Speranțe de achitare a datoriilor sunt extrem de mici după ce Consiliul Local a refuzat să acorde clubului Gloria Progresul finanțare nerambursabilă, deoarece nu este eligibil din cauză că „solicitantul este constituit ca urmare a divizării unei asociații/fundații aflată în procedură de dizolvare sau de lichidare”.

Președintele Cristian Stanciu, dar și directorul sportiv Aurelian Băbuțan cred că echipa nu mai are niciun viitor după ce Primăria a refuzat să o finanțeze. „Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de această echipă, dar se pare că, după ultimele discuții, va dispărea și această Gloria Progresul. Vreau să le mulțumesc, antrenorilor, jucătorilor, domnului Stoian, lui Cristi Stanciu cu care am colaborat bine în ultima perioadă, chiar dacă eu nu am avut nicio funcție oficială în club. Mă simt neputincios, simt că totul se dărâmă aici, că fotbalul bistrițean are un sfârșit tragic. Nu mi-aș dori să fie așa, dar se pare că acesta e adevărul. Fără sprijinul celor din primărie, fără cei care au fost înainte alături de această echipă, acesta e sfârșitul. Săptămâna viitoare vom fi depunctați din nou și mai urmează alte două litigii, ale lui Coroian și Negrean. Dacă aș fi dat timpul înapoi, altădată mi-aș fi permis să plătesc eu acele sume. Chiar îmi pare rău că n-am putut să fac mai mult. Astăzi simt că-mi fuge pământul de sub picioare. Am venit azi la teren ca la o înmormântare. Nu știu dacă se mai poate face ceva. Fără sprijinul celor din Primărie, fotbalul bistrițean nu are sorți de izbândă. Aș fi dispus s-o iau și din Liga a 6-a, dar cu sprijinul celor din Primărie. Nu înțeleg de ce în alte părți se poate și la noi nu. Uite Năvodariul, Sighetul, Reghinul își permit să investească și noi lăsăm să se năruie totul”, a declarat, citat de sportulbistritean.ro, Aurelian Băbuțan după ultimul meci din campionat, cel câștigat, vinerea trecută, pe teren propriu, cu FCM Avântul Reghin, scor 3-1.

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 13:15 Special
Pe aceeași temă