FRF vrea să retrogradeze în Liga 2 toate cluburile din Liga 1 aflate în insolvență. „Ne aliniem normelor europene.” Din ce sezon se va aplica noua măsură

Marius ANGHEL 21 Feb. 2017, 18:45 Special
FRF vrea să retrogradeze în Liga 2 toate cluburile din Liga 1 aflate în insolvență.

Comisia de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal e gata să ia o decizie drastică, pe care să o pună în aplicare începând cu sezonul 2018/2019 al Ligii 1. Echipele prezente acum în primul eșalon aflate în proces de insolvență vor fi retrogradate direct în Liga 2 dacă nu își vor rezolva problemele până atunci.

În acest moment, Gaz Metan, Pandurii, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș sunt cluburile care se află în insolvență și vor fi nevoite ca până la startul sezonului 2018/2019 să treacă peste probleme pentru a putea evolua în continuare pe prima scenă a fotbalului românesc. Informația a fost confirmată, la DigiSport, de președintele echipei CS U Craiova, Marcel Popescu. „În sezonul 2018/2019 deja ne aliniem la normele europene. Asta înseamnă ca cluburile să fie profitabile, nu se mai acceptă preluarea datoriilor, iar insolvența te duce în ligile inferioare”, a declarat președintele echipei din Bănie.

Astfel, pe viitor vor fi evitate situațiile în care echipele aflate în insolvență, dar calificate în competițiile europene, vor lăsa locul grupărilor mai slab clasate în Liga 1, dar și alte situații controversate în care cluburile aflate în acest proces oferă salarii și au cheltuieli mai mari decât cele care nu au astfel de probleme.

În Liga 2, cluburile aflate în insolvență sunt: Dacia Unirea Brăila, CS Mioveni, FC Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea și Metalul Reșița. Și în campionatul Ligii 2, ediția 2018/2019, va fi introdus obligatoriu sistemului de licențiere.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Feb. 2017, 18:45 Special
Pe aceeași temă