FRF somează: De la 1 iulie, cluburi de drept privat!

Publicat: 21 Jun. 2012, 18:51 Actualizat: 21 Jun. 2012, 18:52 Special
FRF somează:  De la 1 iulie, cluburi de drept privat!

Directiva europeană, prin care cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal sunt obligate să nu mai folosească bani de la bugetele locale, devine normă internă. De la 1 iulie, cluburile care nu sunt de drept privat riscă dezafilierea.

Este certitudine! De la 1 iulie 2012, cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal sunt obligate să devină de drept privat, în caz contrar vor fi dezafiliate. Circulara transmisă de FRF nu ar trebui să ia pe nimeni prin surprindere, despre această obligativitate discutându-se încă din sezonul trecut.

„Având în vedere cerințele imperative formulate de FIFA și UEFA, preluate în Statutul FRF aprobat de Adunarea Generală la data 9 mai 2011, privind interdicția cluburilor de drept public de a deține calitatea de membri afiliați ai FRF, cluburile de drept public afiliate în prezent la FRF urmează ca, până la data de 01.07.2012, să se organizeze în structuri sportive de drept privat”, anunța FRF, în vara anului trecut.

„Toată cluburile trebuie să fie de drept privat”

Interdicția de a se mai folosi bani de la bugetele locale pentru contractele jucătorilor va produce efecte din această vară. Majoritatea echipelor din județul Olt sunt de drept public.

„Prevederea intră în vigoare cu data de 1 iulie. Toate cluburile trebuie să fie de drept privat, nu se mai poate să fie de drept public. Este vorba despre toate eșaloanele. La noi, marea majoritate sunt cu finanțare publică”, a declarat George Constantinescu, oficial al AJF Olt.

Prin această reorganizare se dorește ca implicarea autorităților în fotbal să fie cu precădere legată de infrastructură, asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității.

Sursa: Gazeta Nouă

Publicat: 21 Jun. 2012, 18:51 Actualizat: 21 Jun. 2012, 18:52 Special
Pe aceeași temă