FRF a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului FC Brașov – Gaz Metan Mediaș și a altuia din Liga 3

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 18:29 Special
FRF a sesizat Comisia de Disciplină** în cazul meciului FC Brașov - Gaz Metan Mediaș și a altuia din Liga 3

Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, în urma căruia jucătorii brașoveni au fost premiați, deși rezultatul de egalitate a consfințit retrogradarea echipei în liga secundă, a anunțat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

„Azi am trimis la Comisia de Disciplină spre analiză jocul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș. Domnul Horoba a făcut unele declarații, departamenul de integritate s-a sesizat, iar de mâine Comisia de Disciplină va începe să analizeze acest caz”, a declarat Chivorchian, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința de joi a Comitetului Executiv al FRF.

Oficialul federației a afirmat că membrii Comisiei de Disciplină vor analiza și cazul unui arbitru de liga a treia, asupra căruia s-ar fi făcut presiuni pentru aranjarea unui meci: „Mai există, de asemenea, un arbitru de liga a III-a care a primit mesaje pe telefonul mobil de la un fost coleg de echipă (n.r. – au fost legitimați ca jucători la aceeași echipă de fotbal), în care i se spunea exact ce trebuie să facă la un anumit joc. Noi ne-am sesizat și am trimis cazul la Comisia de Disciplină pentru a se lua măsurile regulamentare care se impun”.

FRF a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a.

În urma rezultatului de egalitate înregistrat, la 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, au retrogradat ambele echipe, în prima eșalon rămânând Concordia Chaijna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2.

FC Brașov s-ar fi salvat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puțin două goluri diferență pe Gaz Metan Mediaș, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiești. La rândul lor, medieșenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi câștigat la Brașov la o diferență de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.

Cum niciuna dintre situațiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua și în sezonul viitor în Liga I.

Articol scris de Adrian ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 18:29 Special
Pe aceeași temă