Fraudă în Dâmbovița: jucau în două județe concomitent!

04 Jun. 2009, 10:41 Special

Jucătorul Ionuț Cătescu revine în actualitate, după ce a fost protagonistul unui scandal în fotbalul prahovean, jucătorul refugiindu-se în județul vecin, Dâmbovița, unde a jucat deși era scos din viața sportivă!

Cătescu, fotbalist legitimat ultima dată, în Prahova, la Voința Bălțești, a ieșit în evidență în etapa a 11-a, la meciul cu Petrolul din deplasare, pe 10 octombrie 2008. Atunci, el trebuia să-și ispășească o etapă de suspendare, dar în deplină cunoștință de cauză, a jucat în acel meci, în care a văzut cartonaș roșu din partea arbitrului Mihai Amorăriței, pe care l-a bătut crunt, cu pumnii și picioarele, apoi l-a scuipat și înjurat. Comisia de Disciplină a AJF Prahova l-a exclus din viața sportivă pe Cătescu, care însă s-a mutat în județul vecin, Dâmbovița, unde a fost legitimat la Gaz Metan Finta!

Asta până acum câteva săptămâni, când în pauza semifinalei de cupă dintre AS Doicești și Gaz Metan Finta, oficialii clubului organizator au înaintat o contestație prin care au reclamat dreptul de joc al mijlocașului Cătescu, precum și al unui alt jucător, Valentin Iordache.

 
Membrii Comisiei de Disciplină din județul vecin, l-au exclus și ei, definitiv, din viața sportivă pe Cătescu, dar au menținut rezultatul din teren, 3-0 pentru Finta, care s-a calificat în finala județeană a Cupei! Asta chiar dacă, după cum se poate vedea și în fotografiile prezentate de colegii din Târgoviște, un alt jucător, Valentin Iordache s-a expus și el unui risc prostesc!

Fost jucător de divizia A chiar (a jucat pentru Petrolul în finalul ediție de campionat 2001-2002, când Petrolul retrogradase, Victor Roșca trimițându-l în teren de câteva ori), Iordache (foto) a comis un gest greșit, acceptând să se legitimize și la Finta, pentru că el evoluează și este legitimat la Avântul Măneciu, în Liga A Prahova! Jucătorul ce realizase o promovare din B, cu Petrolul, în 2003, și care a jucat în eșalonul second și la Chimia Brazi, riscă acum o suspendare drastică, el jucând în ambele eșaloane județene, în același timp. Acest fapt nu era știut de conducătorii echipei din Măneciu, jucătorul negând prezența sa în județul vecin! De altfel, sunt destule indicii care dau ca sigur faptul că la echipa din Finta mai joacă 1-2 jucători ploieșteni, atrași de câștigurile bănești, dar care nu sunt legitimați oficial acolo, ei evoluând cum se spune “pe fals”.

 

Meciul incriminat

 

AS Doicești – Gaz Metan Finta 0 – 3 ( 0 – 2)
Stadion: Flacăra (Moreni). Spectatori:150
Au marcat: Ioniță, I. Manea, Mihai
AS: Vasiloiu – Nastasia, Nicolae, Ciobanu, Soare – Vlad, Simion, Enache, Grigorașcu – Sacagiu, I. Mihai. Au mai jucat: Bănica, Manea, Tănase
Antrenor: Dumitru Gheorghe
Gaz: Nan – Voicu, Iacob, V. Iordache, Baicu – Cătescu, Beșleaga, Constantin, I. Manea – Ioniță, M. Mihai. Au mai jucat: S. Tudor, Barbu, Vintilă
Antrenor: Constantin "Stego" Mihai
Arbitri: Iulian Ilași – Adrian Ionescu, Florin Pucheanu (toți din Târgoviște)
Observator: Vasile Stroe

De menționat și prezența în cadrul echipei din Finta a fostului jucător petrolist, Irinel Manea, care a evoluat și pentru Metalul Plopeni și care, în ciuda celor aproape 45 de ani marchează frecvent pentru gruparea din comuna natală.

 

Articol scris de Marian DIMA    
 

04 Jun. 2009, 10:41 Special
Pe aceeași temă