FOTO | FRF a lansat brandurile pentru campionatele Liga 2 și Liga 3. „Ne aflăm în fața unui moment foarte important pentru evoluția fotbalului românesc”

Astăzi, la Casa Fotbalului, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și managerul Departamentului Competiții din cadrul FRF, Felix Grigore, au lansat „noile branduri Liga 2 și Liga 3”. Mai exact, brandurile acestor campionate, nu noile, fiindcă până acum acestea nu au beneficiat de așa ceva.

Campionatul Ligii 2 are sloganul „Marea performanță începe aici!”, în timp ce pentru campionatul Ligii 3 este „Echipa ta, fotbalul tău!”

„Ne aflăm astăzi în fața unui moment foarte important pentru evoluția fotbalului românesc. Lansăm noile branduri Liga 2 și Liga 3, un proiect realizat cu asistență și finanțare din partea UEFA. Sunt două branduri pentru prezent și viitor, ne dorim ca aceste competiții să evolueze pentru că sunt fundamentale în piramida fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Am convingerea că această nouă identitate, apreciată de toți reprezentanții cluburilor, va conferi plus-valoare și va consolida competițiile. Ne dorim să ajutăm fiecare club să își construiască, mai departe, propria identitate pentru că modelul de succes pe care îl implementăm trebuie exportat”, a spus Felix Grigore, Managerul Departamentului de Competiții al FRF.

Cu această ocazie, federalii încearcă găsirea unui sponsor oficial pentru fiecare competiție în parte pe care o organizează, în speță, campionatele Ligii a 2-a și a 3-a. De exemplu, LPF a semnat cu Orange un parteneriat pe doi ani pentru asocierea companiei de telecomunicații cu Liga 1, care însumează 1,3 milioane de euro pe fiecare an. Banii sunt împărțiți în mod egal cu echipele participante în competiție în respectivul sezon, adică aproximativ 93.000 de euro pentru fiecare, o sumă considerabilă față de cât încasează în acest moment un club din Liga 2 pentru cedarea drepturilor TV: nici măcar 20.000 de euro.

Alte competiții fotbalistice din România organizate de FRF sau LPF au următoarele denumiri: Cupa României Timișoreana și Cupa Ligii Adeplast.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă