FC Botoșani vrea să-și înființeze satelit în Liga 3. Ce jucători vor ajunge acolo și unde ar putea evolua noua echipă

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 15:51 Special
FC Botoșani vrea să-și înființeze satelit în Liga 3.** Ce jucători vor ajunge acolo și unde ar putea evolua noua echipă

Prezentă de trei sezoane consecutive în Liga 1, FC Botoșani ar putea să-și facă în această vară o echipă satelit pe care să o înscrie în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. Președintele Cornel Sfaițer susține că noul proiect, FC Botoșani II, este unul pe termen lung, prin care se încearcă formarea și promovarea la Liga 1 a unui număr cât mai mare de jucători tineri. La noua echipă vor fi aduși toți jucătorii tineri pe care clubul îi are împrumutați, plus cei mai buni juniori de la LPS și CSS Botoșani.

„Va trebui să facem un efort și din vară să ne organizăm mai bine la copii și juniori, să înființăm echipa a doua. Va fi o hotărâre a Comitetului Executiv în urma căreia vom avea posibilitatea să ne înscriem direct în liga a III-a. Noi dorim să facem acest lucru și să dăm o șansă și jucătorilor botoșăneni. Sunt sigur că încă sunt jucători tineri care pot face față la un nivel mai bun. Vom fi mult mai atenți la valorile locale. Vrem ca pe viitor să avem încă doi-trei botoșăneni în echipă. Avem un Dănuț Munteanu, un jucător de 18 ani, pe care l-am dat la FCM Baia Mare. Mai avem în vedere câțiva jucători tineri de 18-19 ani și pe care să-i pregătim”, a declarat, citat de btonline.ro, Cornel Șfaițer.

Dorohoi, Ipotești și Roma sunt locațiile unde ar putea să-și desfășoare meciurile oficiale echipa satelit a FC Botoșani. „Un astfel de proiect nu implică un efort financiar foarte mare dar sunt cheltuieli. Echipa va avea un antrenor principal și un secund, un director de dezvoltare care se va ocupa de echipa a doua și de copii și juniori. Cât privește disputarea meciurilor și pregătirea, avem mai multe variante. La Dorohoi, la Roma, la Vorona, la Ipotești”, a mai spus președintele de la FC Botoșani.

În cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal desfășurat pe 21 decembrie 2015, pe ordinea de zi s-a aflat și propunerea ca cluburile din ligile 1, 2 și din cea a elitelor U19 să aibă posibilitatea de a-și înscrie direct în Liga 3 o echipă satelit și să se introducă și dubla legitimare.

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 15:51 Special
Pe aceeași temă