EXCLUSIV: Două variante pentru Liga 3: 4 sau 6 serii

01 Aug. 2012, 16:52 Special
EXCLUSIV:** Două variante pentru Liga 3: 4 sau 6 serii

După cum anticipam de azi de dimineață, Liga a III-a a avut cel mai mult de suferit ca urmare a problemelor financiare apărute după alegerile locale. Din cele 96 de locuri existente în acest eșalon s-au „umplut” doar 78! În aceste condiții, federația a venit cu două propuneri de sistem competițional pentru noul sezon.

Prima variantă ar fi aceea a șase serii de câte 13 echipe, aici luându-se în calcul și desfășurarea competiției pe un sistem de 4 meciuri între fiecare echipă adică câte un tur-retur pe fiecare jumătate de sezon. Varianta a doua este una mai fantezistă care să cuprindă doar patru serii, două de 20 și două de 19, însă aici apare problema cheltuielilor mai mari cu transportul, ceea ce ar fi un mare minus în favoarea acestei soluții.

Din informațiile pe care le avem la această oră, federația s-a ținut de cuvânt și nu a mai ocupat locurile rămase libere cu echipe retrogradate, pierzătoare de la baraj sau echipe din Liga a IV-a, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Un lucru este clar, șansele ca Liga a III-a să înceapă pe 17 august sunt destul de mici, cele mai mari șanse fiind pentru 24 sau 31 august.

În altă ordine de idei, la fel ca și la Liga a II-a, FRF a decis să anuleze baremul minim de puncte și pentru acest eșalon.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

01 Aug. 2012, 16:52 Special
Pe aceeași temă