EXCLUSIV: 2 serii de 14 echipe în Liga a II-a! Vezi componența provizorie a acestora!

01 Aug. 2012, 16:36 Special
EXCLUSIV: 2 serii de 14 echipe în Liga a II-a!** Vezi componența provizorie a acestora!

Ședința de azi Comitetului Executiv al FRF a adus lămuriri în ceea ce privește situația echipelor înscrise în Liga a II-a și a III-a, dar și o grămadă de întrebări fără răspuns privind formatul noului sezon. În acest moment, conform comunicatului oficial al federației, au depus cereri de înscriere 30 de echipe la Liga a II-a și 78 la Liga a III-a! Nu au depus cerere de înscriere Astra Giurgiu și FC Olt Slatina, însă nici CS Buftea și nici FC Politehnica Timișoara nu vor participa la noul sezon. Cum cererea de înscriere a Viitorului Craiova a fost respinsă, mai rămân în discuție doar 28 de echipe cu care s-a făcut deja o ciornă a celor două serii.

Seria I ar urma să cuprindă pe Sportul, Delta Tulcea, FC Botoșani, Săgeata Năvodari, CF Brăila, Chindia, FCM Bacău, Farul, Callatis, Dunărea Galați, Dinamo II, CS Otopeni, Rapid CFR Suceava și Unirea Slobozia.

Seria a II-a ar cuprinde pe CS Mioveni, Voința Sibiu, FCM Tg. Mureș, UTA, FC Bihor, Luceafărul Oradea, FC Argeș, Alro, CSM Rm. Vâlcea, FC Maramureș, Unirea Alba Iulia, Damila, ACS Recaș și Corona Brașov.

Sezonul începe pe 1 septembrie

Din păcate, aceasta nu este forma finală a seriilor, după cum ne-a declarat și Cornel Șfaițer, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv. „În momentul de față, situația este dramatică la nivelul ambelor eșaloane. Chiar dacă acum avem pe hârtie două serii de câte 14 echipe, avem destule echipe cu probleme care sunt în pericol de a abandona competiția. Bacăul s-a înscris, dar nu mai are jucători, iar Callatisul se gândește la retragere. Dacă rămânem cu 26 de echipe, probabil că vom muta Corona sau Mioveniul în seria I pentru a avea două serii de 13” a declarat Șfaițer

Până la sfârșitul zilei de mâine, oficialul Botoșaniului va purta discuții cu toți conducătorii de cluburi din Liga a II-a pentru a vedea situația exactă din teritoriu în acest moment, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o întrevedere la federație pentru a se stabili țintarul și noul sistem competițional.

„Trecem prin momente grele și pe această cale fac apel la factorii de decizie de la cluburile din Liga a II-a să discutăm ce se poate face pentru a începe campionatul într-un format jucabil. Săptămâna viitoare ne-am propus să facem țintarul noului sezon, dar am luat în calcul un termen-limită de 20 august. Un lucru este clar: campionatul va începe de la 1 septembrie” a mai declarat Șfaițer

Mioveniul fără penalizare, Timișoara doar ca ACS Recaș

Oficialii federali s-au ținut de cuvânt în ceea ce privește locurile rămase libere și acestea nu se vor mai ocupa de retrogradate sau alte echipe din Liga a III-a care și-au exprimat interesul în acest sens. În mod similar, nici la Liga a III-a nu va fi loc de întors. O altă veste importantă este aceea a eliminării baremului pentru Liga a II-a și a III-a din cauza numărului redus de echipe, prilej cu care și CS Mioveni a primit vestea cea mare că va începe sezonul fără cele 13 puncte de penalitate.

În ceea ce privește situația Timișoarei, la momentul actual, pe foile federației nu apare decât ACS Recaș, nou formata ACS Poli nefiind în cărți pentru Liga a II-a. Cu alte cuvinte, dacă federația nu va lua o altă decizie în acest sens, pentru sezonul 2012-2013, Timișoara va avea parte de fotbal doar sub numele de ACS Recaș!

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

01 Aug. 2012, 16:36 Special
Pe aceeași temă