E oficial, încă un club istoric din fotbalul românesc a dispărut! FC Brașov a intrat în faliment

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 19:46 Special
E oficial, încă un club istoric din fotbalul românesc a dispărut!** FC Brașov a intrat în faliment

FC Brașov a intrat în faliment! Astăzi, 27 septembrie 2017, Tribunalul Brașov a decis să pună capăt procesului de faliment și să încheie definitiv activitatea unui alt club de tradiție din fotbalul românesc. Societății SC FC Brașov SA, cea care patrona clubul înființat în 1936, intrat în faliment.

Cu o istorie de mai bine de 80 de ani în spate, FC Brașov, care de-a lungul existenței sale a purtat mai multe denumir, ca Steagul, Metalul Steagul Roșu, Energia Steagul Roșu sau FC Muncitoresc Brașov, a fost unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România.

FC Brașov este cel mai cunoscut nume al unei echipe de fotbal a județului și orașului Brașov. De asemenea, a fost prima echipă românească de fotbal ce a reușit să câștige un trofeu internațional, Cupa Balcanică, în anul 1961.

Iată verdictul Tribunalului Brașov: „Admite cererile formulate de administratorul judiciar CITR FILIALA BRAȘOV SPRL și de către creditorii: AJFP BRAȘOV, BARNA DANIEL- IONUȚ, CIOCÂLTEU ALEXANDRU CRISTIAN, STRĂ‚UȚ BOGDAN- ADRIAN, AGANOVIC ADNAN, CRISTEA VIRGIL -CĂ‚LIN, LEKO MISLAV, MARINESCU ANDREI DANIEL și MUTU DANIEL și în consecință: In baza art.145 al.1 lit. A pct. c, lit. C și art. 75 alin. 4 din Legea nr.85/2014 Dispune intrarea în procedura falimentului a debitorului SC FOTBAL CLUB BRAȘOV SA. Numește în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvență ROVIGO SPRL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.64 din Legea nr.85/2014. Stabilește onorariul provizoriu al lichidatorului judiciar la suma de 3.000 lei pentru întreaga procedură și un onorariu de succes de 8% din sumele distribuite în procedură. In temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidatorul, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate după deschiderea procedurii la data de 06.10.2017. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru efectuarea mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanțelor născute în cursul procedurii la 8.11.2017. Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea și publicarea tabelului suplimentar al creanțelor la 06.12.2017. Fixează termenul limită pentru întocmirea și publicarea tabelului definitiv consolidat al creanțelor la 10.01.2018. In temeiul art.151 din Legea nr.85/2014. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare. Stabilește termen de judecată la data de 10.01.2018. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică, azi, 27.09.2017”.

FC Brașov a activat ultima dată în campionatul Ligii 2, ediția 2016-2017, unde a încheiat pe locul 7. În acest moment, FC Brașov nu participa în nicio competiție, nu avea jucători, sediu și nici resurse financiare.

Pentru a continua tradiția fotbalistică din oraș, suporterii FC Brașov au urmat modelul altor cluburi istorice intrate în faliment și au fondat în vară, pe 14 iulie 2017, echipa AS „SR” Brașov, care în acest moment este lider în campionatul Ligii a 4-a Brașov și are ca obiectiv promovarea.

Articol scris de Adrian MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 19:46 Special
Pe aceeași temă