„E mai bine să lucrezi la o multinațională, decât să fii fotbalist!” Opinie lui Zicu pe subiectul „blaturi”: „De ce fotbaliștii valoroși din Liga 2 nu vor să vină în Liga 1? Probabil…”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2017, 11:13 Special

Ianis Zicu (33 ani) a fost, miercuri dimineață, invitat special la ProSport LIVE și printre subiectele discutate l-a atins și pe cel despre situația în care se află fotbalul românesc. Ultima dată la ASA Târgu Mureș, club de care și-a reziliat contractul în această iarnă, atacantul constănțean a vorbit despre problemele cu care se confruntă jucătorii în România.

În opinia lui Zicu, pentru tinerii din ziua de astăzi, ar fi mai indicat să se angajeze în firme multinaționale decât să se apuce de sport. Acesta lasă de înțeles că în ligile inferioare se întâmplă „lucruri necurate” și consideră că FRF și LPF ar trebui să taie în carne vie atunci când descoperă asemenea cazuri. Ianis Zicu se întreabă de ce jucătorii valoroși din Liga 2 preferă să rămână acolo în locul unei promovări în Liga 1.

„Acum e mai bine să lucrezi la o multinațională decât să fii fotbalist în România. Ai taxele plătite, ai șansa să primești pensie. În fotbal, nu ai așa ceva. Toată lumea vorbește că se întâmplă lucruri necurate la liga a doua. De ce jucătorii care au o anumită valoare nu vin în Liga 1? Probabil că reușesc să câștige mai bine în liga a doua decât în prima ligă. De obicei, atacanții nu sunt implicați în astfel de lucruri. Cei care vor să trucheze meciuri vorbesc cu portarii și cu fundașii. În România, toate legile sunt făcute în așa fel încât să nu te implici dacă nu vrei. Nu știu cum se lucrează la FRF și LPF, dar, dacă aș fi acolo, aș da pedepse maxime pentru astfel de situații”, a declarat Ianis Zicu la ProSport LIVE.

În România, Ianis Zicu a evoluat pentru echipele: Dinamo, FCM Câmpina, Farul, Rapid, Poli Timișoara, Petrolul, ASA Târgu Mureș și ACS Poli. În afara țării, atacantul a evoluat la Inter Milano, Parma, TSKA Sofia, Pohang Steelers și Gangwon FC.

Marius ANGHEL 16 Mar. 2017, 11:13 Special
Pe aceeași temă