Deva are o echipă nouă de fotbal!

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:24 Special
Deva** are o echipă nouă de fotbal!

Formată exclusiv din jucători autohtoni CNS Cetate va reprezenta municipiul reședință de județ în Liga a IV-a Hunedoara în sezonul 2013-2014.

După mai bine de un an de liniște profundă din tribuna stadionului „Cetate” din Deva va fi animată din nou. Suporterii deveni se pot pregăti încă de pe acum să ia drumul vechii arene de la poalele Cetății pentru a-și susține formația favorită. Noua echipă de fotbal a Devei, Colegiul Național Sportiv Cetate, sau prescurtat CNS Cetate, este formată 100 la sută din jucători autohtoni, toți tineri și dornici de afirmare la fel ca și antrenorul desemnat să o formeze.

„Obiectivul meu este să formez la Deva o echipă competitivă, care să joace eficient și spectaculos. CNS Cetate este o echipă formată din jucători deveni care vor juca pentru Deva. Sper ca prestația tinerilor mei elevi să satisfacă pretențiile publicului spectator care va veni la stadion să ne vadă”, a spus antrenorul principal al CNS Cetate Deva, Marius Sîrbu.

Lot de jucători tânăr și entuziast

CNS Cetate este susținută de Consiliul Local și Primăria Deva, iar în sezonul 2013-2014 va evolua în Liga a IV-a Hunedoara. Fotbaliștii deveni cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani s-au apucat deja de treabă. Cu toții trag tare la antrenamente unde pregătesc participarea în campionatul viitor unul fără un obiectiv prea îndrăzneț. Totuși, entuziaști jucătorii deveni visează la o clasare în primele echipe din județ.

„Eu sper ca în sezonul viitor CNS Cetate să încheie campionatul pe un loc cât mai sus în clasament, în primele cinci locuri. Competiția este una modestă nu avem de ce să ne temem de adversari”, crede juniorul de 17 ani, Alexandru Medrea.

La doar 23 de ani Alexandru Doboș este cel mai mare dintre jucătorii din lotul lui CNS Cetate Deva. „La ce lot tânăr avem mă simt bătrân la 23 ani. La cât de ambițioși și dornici de afirmare i-am văzut la antrenamente pe colegii mei eu cred că avem toate atuurile să urcăm cât mai sus în viitorul campionat. Sper ca tot ajutorul să vină spre noi”, a spus și Alexandru Doboș.

Directorul Colegiului Național Sportiv Cetate Deva, Adrian Liga, crede că echipa de fotbal a liceului va face performanță dacă i se va acorda încredere și răbdare. „În sport în general și implicit în fotbal rezultatele vin în timp. Pentru a face performanță echipa are nevoie de susținere și răbdare”, crede Liga.

Campionatul județean de fotbal va începe pe 17 sau 24 august în funcție de câte echipe se vor înscrie.

Articol și foto de Sami Tamaș (Ziarul Hunedoreanului)

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:24 Special
Pe aceeași temă