De clarificat: licențe, promovări, retrogradări!

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 12:02 Special
De clarificat:** licențe, promovări, retrogradări!

Fotbalul și-a intrat în pâine, etapele se scurg „la foc automat” și deznodământul privind retrogradatele și promovările se apropie cu pași repezi.
Tocmai pentru a da „limpezime” competiției, pentru a intra în normalitate, din toate punctele de vedere, pentru corectitudine, transparență, normalitate, până la urmă, Federația Română de Fotbal ar trebui să publice, clar, următoarele lămuriri:

1.    Ce se va întâmpla dacă una dintre echipele clasate pe primele două locuri în divizia B nu primește licența de club profesionist? Corona Brașov, de exemplu, are un litigiu sportiv cu prahovenii de la Oțelul Larissa și, teoretic, poate avea probleme la licență. Și Sportul, aflată acum pe loc promovabil este într-o situație ingrată, privind licențierea. Dacă o echipă de pe primele două locuri nu ia licența, va promova următoarea clasată din eșalonul secund (a treia, a patra, funcție de caz) sau va rămâne „prima de sub linie”; din liga I?

2.    Care sunt locurile care vor retrograda din liga a III-a, odată cu restructurarea acestui eșalon în 4 serii a câte 18 echipe?

3.    Barajul pentru promovare de la „județ” pentru liga a III-a, se va susține după aceleași reguli (un singur meci, în total 21 de echipe promovate) sau se va încerca o altă formulă, anume mini-turnee de câte 3 echipe, anume doar 14 echipe promovate din ligile județene?

Sunt situații normale, care privesc competițiile, integritatea lor și trebuie clarificate urgent!

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 12:02 Special
Pe aceeași temă